canvade
Yeni Üye
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 3-4 damla limon suyu
- 1 adet yumurta (sarısı hamurun içine, beyazı dışına)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Tarçın
- Damla çikolata
- Kakao
- Mavi haşhaş
- Kızılcık marmelatı
- Hindistan cevizi
- Pudra şekeri
- Ayırdığımız yumurta beyazı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kurabiye hamuru için, teremyağ, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri bir kaba alınıp güzelce yoğurulur.
- Kabarma tozu, vanilya, limon suyu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında olacak biçimde yoğurunuz.
- Ele yapışmayan bir hamur olacak, şayet unu fazla koyarsanız sertleşir, dikkat ederseniz yumuşacık hamur olacaktır.
- Tam kıvamına gelmeden hamurdan 1 avuç kadar alıyoruz.
- sonrasındasında kalan hamura un koymaya devam ediyoruz.
- Ayırdığımız 1 avuç hamura 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yeterlice yoğurup bir kenara alıyoruz.
- 1. Kurabiye için; büyük kaptaki hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir kesim koparıp, yuvarlayıp, ortasına parmağımızla bastırıyoruz.
- Evvel yumurta beyazına daha sonra haşhaşa batırıp, tepsiye diziyoruz. (böyle 21 adet yaptım).
- 2. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp, tepsiye dizip üzerine damla çikolataları batırıyoruz. (böyle 14 adet yaptım).
- 3. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir kesim alıp, yuvarlıyoruz ve bu türlü tepsiye diziyoruz. bu türlü boş pişirip, fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz. (böyle 14 adet yaptım).
- 4. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül alıp yuvarlayıp, evvel yumurta sarısına ondan sonrasında hindistan cevizine batırıp, tepsiye diziyoruz. (böyle 14 adet yaptım).
- 5. Kurabiye için; ayırdığımız kakaolu hamurdan, biraz hamur alıp, birazda sade hamurdan alarak avcumuzda ikisini bir ortaya getirerek hayli fazla karıştırmadan yuvarlayıp, tepsiye diziyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsilere dizilmiş olan kurabiyeleri, 180 derece fırında 20-25 dakikada pişecektir. Çok kızarması, yavaşça pembeleşmesi kafi.
- Haşhaşlı olan kurabiyelere (1. Kurabiye), fırından çıkar çıkma, ortalarına bastırdığımız yerlerine marmelat koyuyoruz.
- Sade olan (3. Kurabiye), üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz.