1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye

canvade

Yeni Üye
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

• 1 paket teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 adet yumurta (sarısı hamurun içine, beyazı dışına)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Üzerine:

• Tarçın
  • Damla çikolata
  • Kakao
  • Mavi haşhaş
  • Kızılcık marmelatı
  • Hindistan cevizi
  • Pudra şekeri
  • Ayırdığımız yumurta beyazı
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Kurabiye hamuru için, teremyağ, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri bir kaba alınıp güzelce yoğurulur.
  2. Kabarma tozu, vanilya, limon suyu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında olacak biçimde yoğurunuz.
  3. Ele yapışmayan bir hamur olacak, şayet unu fazla koyarsanız sertleşir, dikkat ederseniz yumuşacık hamur olacaktır.
  4. Tam kıvamına gelmeden hamurdan 1 avuç kadar alıyoruz.
  5. sonrasındasında kalan hamura un koymaya devam ediyoruz.
  6. Ayırdığımız 1 avuç hamura 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yeterlice yoğurup bir kenara alıyoruz.
  7. 1. Kurabiye için; büyük kaptaki hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir kesim koparıp, yuvarlayıp, ortasına parmağımızla bastırıyoruz.
  8. Evvel yumurta beyazına daha sonra haşhaşa batırıp, tepsiye diziyoruz. (böyle 21 adet yaptım).
  9. 2. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp, tepsiye dizip üzerine damla çikolataları batırıyoruz. (böyle 14 adet yaptım).
  10. 3. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir kesim alıp, yuvarlıyoruz ve bu türlü tepsiye diziyoruz. bu türlü boş pişirip, fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz. (böyle 14 adet yaptım).
  11. 4. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül alıp yuvarlayıp, evvel yumurta sarısına ondan sonrasında hindistan cevizine batırıp, tepsiye diziyoruz. (böyle 14 adet yaptım).
  12. 5. Kurabiye için; ayırdığımız kakaolu hamurdan, biraz hamur alıp, birazda sade hamurdan alarak avcumuzda ikisini bir ortaya getirerek hayli fazla karıştırmadan yuvarlayıp, tepsiye diziyoruz.
  13. Yağlı kağıt serili tepsilere dizilmiş olan kurabiyeleri, 180 derece fırında 20-25 dakikada pişecektir. Çok kızarması, yavaşça pembeleşmesi kafi.
  14. Haşhaşlı olan kurabiyelere (1. Kurabiye), fırından çıkar çıkma, ortalarına bastırdığımız yerlerine marmelat koyuyoruz.
  15. Sade olan (3. Kurabiye), üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz.
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı