10-15 Dakikada Hazırla 10 Dakikada Pişir-Çikolatalı Cookie Tanımı

canvade

Yeni Üye
10-15 Dakikada Hazırla 10 Dakikada Pişir-Çikolatalı Cookie Tanımı İçin Materyaller

• 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı un(toplam)
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı kadar damla çikolata
Üzerine eklemek için ;

• Beyaz çikolata
10-15 Dakikada Hazırla 10 Dakikada Pişir-Çikolatalı Cookie Tanımı Yapılışı

Bu cookieleri muhakkak denemelisiniz
✅
müptelası olacağınıza hiç kuşkum yok???? üstelik çookk pratik şipşak hazır???? çabucak imaline geçelim????????.

1. Tereyağı ve şekeri 1-2 dakika çırpıyoruz. Üzerine yumurtayı ekleyerek 3 dakika boyunca yeniden çırpıyoruz.
  2. Akabinde unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatulayla karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamı cıvık olursa az ölçüde un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  3. Akışkan bir kıvamda olmamalı. Elle hal verebileceğiniz sertlikte de olmamalı(videoyu izlediğinizde anlayabilirsiniz) son olarak Hindistan cevizi ve damla çikolatayı da ekleyerek son sefer karıştırıyoruz.
  4. Akabinde hal verme sürecine geçebiliriz. Ben dondurma kaşığıyla form verdim, elinizde yoksa yemek kaşığıyla da tepsiye yerleştirebilirsiniz.
  5. aslına bakarsan pişince formu dağılıp genişleyecek. Tepsiye yerleştirdikten daha sonra ben üzerine beyaz çikolata ekledim, siz istediğinize bakılırsa sütlü bitter çikolata da ekleyebilirsiniz ya da eklemeden sade bir biçimde de pişirebilirsiniz.
  6. Evvelden ısıttığımız 190 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz. 10 dakika piştikten daha sonra kurabiyeleri fırından çıkarıyoruz.
  7. Çıkardığımızda kurabiyelerimiz yumuşak olacaktır, soğuduktan daha sonra dışı yavaşça kıtır içi yumuşak bir hal alacaktır. Soğuyuncaya kadar bekleyin, daha sonrasında servis edebilirsiniz. İnanın hazır cookielerden epey daha lezzetli????
deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.

Bu ve başka tariflerim için sizleri youtube kanalıma beklerim????.