Alman insani yardım çalışanı Bakhmut yakınlarında yaralandı

BOTR

Yeni Üye

Hafta sonu Ukrayna’da çok sayıda insani yardım çalışanı yaralandı, ikisi öldürüldü. Şimdi ağır yaralanan bir Alman yardımcı öne çıkıyor.

Ukrayna’nın doğusunda çok sayıda insani yardım çalışanına düzenlenen saldırının ardından yaralananlardan biri batıdaki halka seslendi. Donbas Frontliner kanalı tarafından X’te (eski adıyla Twitter) dağıtılan bir videoda Alman Ruben Mawick, “Daha fazla bağış yapmalısınız, savaş henüz bitmedi” dedi.

Mawick’e hemşireler bakıyor ve kafası neredeyse tamamen bandajlı. Ukrayna’nın tank gibi ek silahlarla da desteklenmesi gerekiyor.

20 yaşında olduğunu ve Kuzey Ren-Vestfalya’nın Soest kasabasında yaşadığını söyleyen Mawick, geçen hafta sonu Ukrayna’nın doğusunda, savaş altındaki Bakhmut kasabası yakınlarında yaralanmıştı. Orada, yardım kuruluşu Road to Relief için çalışırken, içinde bulunduğu bir arabaya şarapnel çarptı. Yardım kuruluşuna göre, saldırıda İsveç’ten gelen bir yardımcı da yaralanırken, bir Kanadalı ve bir İspanyol kadın hayatını kaybetti. Yardıma Giden Yol, sivillerin ön cephedeki bölgelerden tahliye edilmesine ve yardım malzemelerinin dağıtılmasına yardımcı oluyor.

“Son derece normal bir çocuk”

20 yaşındaki Mawick, “burada yanlış olduğu için” Ukrayna’da hizmete gönüllü oldu. Almanya’da daha önce sağlık görevlisi olarak çalıştığı söyleniyor; kendisini fuara katılmaktan ve atış festivalinden keyif alan “tamamen normal bir çocuk” olarak tanımlıyor. Yaralarına rağmen Ukrayna’ya gittiğine pişman değil.

Şu anda diğer şeylerin yanı sıra işitme sorunları yaşıyor ve “sakat kalmamayı” umuyor. Onun bakış açısına göre, “özgürlük mücadelesi, insanın verebileceği en değerli mücadeledir.”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyj, Pazar akşamı yaptığı video konuşmasında öldürülen ve yaralanan yardımcıların çabalarına övgüde bulundu. Rusya’nın bu saldırısı, “terörü durdurmayı ve kötülüğü yenmeyi insanlığın ortak ahlaki görevi olarak gören dünyadaki (…) herkes için Ukrayna’ya karşı savaşın ne kadar yakın olduğunu” bir kez daha gösteriyor.