BOTR
Yeni Üye
Rheinmetall, Ukrayna'daki dört silah fabrikasından ilkini açtı. Gizli servis yetkilileri Rusya'yı zorlu bir kış bekliyor. Tüm bilgiler haber blogunda.
21:39: Alman silah şirketi Rheinmetall, Ukrayna'daki ilk fabrikasını açtı. CEO Armin Papperger, Ukrayna portalı “TSN” ile yaptığı röportajda bunu söylüyor. İkinci bir fabrikanın inşaatı halihazırda devam ediyor. Ukrayna'da toplam dört fabrika kurulacak. Papperger, “Artık bir üretim tesisimiz ve bir servis tesisimiz var” diyor. Zırhlı personel taşıyıcılara ve muharebe tanklarına şu anda burada hizmet veriliyor. Rheinmetall'in patronu ayrıca Ukrayna'nın yıl sonunda yerli üretim ilk Lynx piyade savaş araçlarını alması gerektiğini de duyurdu.
İkinci üretim tesisi ise barut ve topçu silahları ile tanklara yönelik mühimmat üretimi için kullanılacak. Papperger, “Barut ve mühimmat üretim kapasiteleri, NATO standartlarına göre iki, hatta üç kat üretim hedeflenecek” diye açıkladı. Hava savunma sistemleri fabrikası da inşa edilecek.
16:17: CDU lideri Friedrich Merz, Kuzey Kore askerlerinin Ukrayna'ya konuşlandırılmasını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zayıflığının bir işareti olarak görüyor. Birliğin şansölye adayı Halle'de şunları söyledi: “Putin'in Ukrayna'daki savaşı sürdürmek için artık açıkça Kuzey Kore'den askerlere ihtiyaç duyması bir güç göstergesi değil.”
Görünen o ki, Rusya tarafında personel sıkıntısı giderek artıyor ve Rus toplumunda gerginlikler artıyor. Federal hükümet, eğer Rusya sivil halka yönelik saldırıları “hemen” durdurmazsa, Ukrayna'nın “menzil kısıtlaması olmadan” sağlanan silahları kullanmasına izin vermelidir.
13:42: Estonya dış istihbarat servisi Rusya'nın sert bir kışla karşı karşıya olduğuna inanıyor. Ukrayna gazetesi Pravda'nın aktardığına göre lider Janek Kesselmann, “Rusya'nın kayıpları önemli ve Rusya'nın bu ay özellikle yüksek kayıplar yaşayacağı görülüyor. Düşmanın bu ay yaklaşık 40.000 yaralı ve öldürülmüş askerini kaybedebileceğini tahmin ediyoruz.”
Kesselmann, Rus işgal güçlerinin büyük ölçekli saldırılar ve kıyma makinesi saldırıları olarak adlandırılan saldırılarla mümkün kılınan tüm temas hattı boyunca ilerlemeye devam ettiğini kaydetti.
Kesselmann, Rusların son dönemdeki taktiğinin daha iyi hazırlık gerektirdiği için yerleşim alanlarından kaçınmak olduğunu söyledi.
Kesselmann şöyle devam etti: “Yerleşimleri kuşatıyorlar ve onları dolaylı ateşle bombalıyorlar. Bir yerleşim yeri kuşatıldığında onu neredeyse yok ediyorlar. Bu çok alaycı ve acımasız bir yaklaşım.”
13:02: Ukrayna'dan gelen bilgilere göre Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği hava saldırılarında 6 kişi hayatını kaybetti. Yerel vali Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Dnipro şehrinde üç yetişkin ve bir çocuğun öldürüldüğünü söyledi.
Yerel yetkililere göre, başkent Kiev ve bölgeye düzenlenen saldırılarda iki kişi daha hayatını kaybetti. Ölenlerden biri de Rus insansız hava aracı saldırısında ölen bir gençti.
sabah 1:18: Rusya'nın Cuma akşamı Ukrayna'nın merkezindeki Dnipro şehrine düzenlediği füze saldırısında üç kişi öldü, en az dokuz kişi de yaralandı. Bu, bölge valisi Serhiy Lysak tarafından Telegram haber servisi aracılığıyla duyuruldu. Saldırıda konut binaları ve sağlık tesisi vuruldu. Yaralılar arasında 8 yaşında bir kız çocuğu ve bir genç de bulunuyor.