Aşı terslerinin yeni metodu pes dedirtti!

EdisonAbi

Yeni Üye
Aşı terslerinin yeni metodu pes dedirtti!
Tüm Avrupa’da olduğu üzere Danimarka da artan koronavirüs hadiseleri ve yeni varyant Omicron daha sonrası sıkı kontroller ve kısıtlamalar devreye girdi.

Ülkede toplumsal ortamlara girebilmek için koşul koşulan 6 ay geçerli ‘Korona Pasaportu’ aşı olanlar ve koronavirüsü atlatanlara veriliyor. Pasaportu olmayan Danimarkalılar barlara, kulüplere, restoranlara, kapalı yer aktifliklerine, sinemalara, galerilere, müzelere giremiyor ve yurtdışına seyahat edemiyor.

BİLE BİLE KORONA OLMAYA ÇALIŞIYORLAR

‘Korona Pasaportu’ almak isteyen aşı zıtları ise enfekte olmak için akılalmaz bir yol izleyerek şuurlu olarak hastalığa yakalanmaya çalışıyor. Virüsün nasıl bulaşacağına dair tavsiyeler sunan toplumsal medya kümeleri, sıhhatlerini bile bile riske atmak isteyenler içinde giderek daha tanınan hale geliyor.

KORONAVİRÜSE YAKALANMAK İÇİN BİREBİR TABAK VE BARDAĞI KULLANIYOR

Sıhhat tavsiyelerini kasıtlı olarak görmezden gelen ve enfekte olmaya çalışan Dorte takma isimli bir Danimarkalı aldığı sonucu şu sözlerle açıklıyor;

“Artık süreçten epeyce sıkıldım, süratli bir Korona Pasaportu almak ve daima test olmaktan kurtulmak için hastalığa karşı bağışıklık kazanmaya karar verdim. Oğlum ve arkadaşları koronavirüse yakalandı ve şu anda tecrit altındalar. Hasta olmak için onların yanına gittim, onlara sarılıyorum, onlarla tıpkı tabaktan yiyorum ya da birebir bardaktan içiyorum.”

“KORONA OLAN ŞAHISLARLA LOLİPOPLARINI PAYLAŞIN”

Koronavirüse taammüden yakalanmak isteyen bireyler bağışıklık sistemlerine aşılardan fazla virüse maruz kalmanın daha yeterli hizmet ettiğine inanıyor.

Kuzey Jutland’dan Lone, enfekte olmak için yaptığı tekliflerde ‘Pozitif bireylerle lolipopları, şekerleri ve emsal şeyleri paylaşabilirsiniz. Öpücükler, sarılmalar ve eller kâfi değil. Mümkün olduğu kadar hayli mukoza zarı olan bir şeyleri kullanın.’ sözlerini kullanıyor.

Midtsjalland’dan Kirsten, yakın vakitte testi müspet çıkan bir arkadaşıyla lolipop paylaştı, fakat şu ana kadar virüsü yakalayamadı: “Hastalığa yakalanmanın bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğine inanıyorum ve bunu devletten gelen baskıyı aşmak için yapıyorum.”

UZMANLARDAN İKAZ: HASTANELİK OLABİLİRSİNİZ

Danimarka Ulusal Sıhhat Şurası, insanları izledikleri tehlikeli yol yerine aşı olmaya teşvik ediyor. Bulaşıcı hastalıklar tabibi Andreas Rudkjobing, genç ve sağlıklı bireylerin bile bile enfekte olduklarında aşısız oldukları için önemli biçimde hastalanabilecekleri ve hastaneye yatma risklerinin daha yüksek olduğu konusunda ikazda bulundu.

Lakin Kovid avına devam edeceklerini söyleyen inatçı aşı zıtları resmi tavsiyeyi kulak gerisi etmeye devam ediyor.