Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Pastane Kurabiyesi Yap Buzluğa At Tuzlu Kurabiye (Videolu)

canvade

Yeni Üye
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Pastane Kurabiyesi Yap Buzluğa At Tuzlu Kurabiye (Videolu) Tanımı İçin Materyaller

• 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Susam
  • Çörekotu
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Pastane Kurabiyesi Yap Buzluğa At Tuzlu Kurabiye (Videolu) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Herkese merhaba, konuğu gelmeden günler evvelce kurabiyeyi pişirip buzdolabında saklayanlardan mısınız:) ben öyleyim
    🙂
    tazeliğini korusun diye sirke kullandım, elma ya da üzüm sirkesi fark etmez.
  2. Ayrıyeten pekmezi sulandırarak üzerine sürmemin niçini ise pastanelerde satılan kandil simitleri üzere tada sahip olmasını istedim ve bu türlü tadı enfes oluyor:)
  3. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, toz şeker ve tuzu spatula ile güzelce homojen haline getirin.
  4. Üzerine elenmiş kabartma tozu, unu ekleyin ve hamur elde edene kadar spatula ile karıştırmaya devam edin.
  5. Hamuru istediğiniz biçimler verin.
  6. Su ile pekmezi karıştırın. çörekotu ile sudaki karıştırın.
  7. Hal verilen kurabiyelerin üzerini pekmezli suya akabinde susamlı çörekotuna bulayın.
  8. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin (Fırının pişirme müddeti her fırına nazaran değişecektir, denetimli pişirin) Servise hazır, afiyet olsun
    🙂
    kanalımıza abone olmayı unutmayın:)