Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Cookie

canvade

Yeni Üye
Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Cookie Tanımı İçin Malzemeler

• 80 gram tereyağ
  • 50 gram esmer şeker(1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 50 gram beyaz şeker(1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 140 gram un(1 su bardağı+2 yemek kaşığı un)
  • Beyaz çikolata
  • 60 gram (1 çay bardağı dolusu frambuaz,vişne vs)
Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Tereyağ ve şekerler kabarana kadar çırpıyoruz.
  2. Yumurta eklenip yine çırpıyoruz.
  3. Kuru materyalleri yavaşça ekleyip karıştırıyoruz. Çok değil unu yedirene kadar.
  4. Beyaz çikolata ve frambuazları fazlaca ezmeden katarak spatula ile yediriyoruz.
  5. Dondurma kaşığı yada olağan bir kaşık sayesinde hal verip tepsiye diziyoruz.
  6. 180 derece fırında 7-8 dakika pişiyoruz. Müddet fırınınıza bakılırsa değişebilir denetimli olun.
  7. Kenarları sararıp piştiyse tamamdır çıkarabilirsiniz. Birinci çıktığında yumuşak olucak bekledikçe sertleşicektir.
Not:.

• Frambuazların donmuş ise hamurunuzu fazla bekletmeyin. Çok bekledikçe suyunu salacaktır. Bu sefer kurabiyenin rengi değişiyor. Ben biraz beklettiğim için kurabiyelerim pembe oldular:)ayrıca karıştırırken ezerek değil katlayarak karıştırmaya dikkat edin.
  • Normalde cookieler evet daha geniş ve yayvan olurlar.
  • Cookielerin yağ oranı bana biraz fazla geldiği için un ölçüsünü bir kaşık kadar arttırdım.
  • O yüzden daha tok ve şişkin kurabiyelerim oldu. Siz cookie üzere istiyorsanız unu 1 su bardağı+1 yemek kaşığı olarak koyabilirsiniz. Yada 1 su bardağı olarak.
  • Cookie üzere olması için kıvamı biraz yapışkan olması gerekiyor. Ona nazaran ayarlayabilirsiniz.
  • Hassas tartınız var ise gramlara uyarak yapmanız tavsiyemdir. Ben ortalama çevirebildiğim kadar kaşık ölçüsü vermeye çalıştım.
Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı