canvade
Yeni Üye
Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Cookie Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 80 gram tereyağ
- 50 gram esmer şeker(1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 50 gram beyaz şeker(1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 (yarım) paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 140 gram un(1 su bardağı+2 yemek kaşığı un)
- Beyaz çikolata
- 60 gram (1 çay bardağı dolusu frambuaz,vişne vs)
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve şekerler kabarana kadar çırpıyoruz.
- Yumurta eklenip yine çırpıyoruz.
- Kuru materyalleri yavaşça ekleyip karıştırıyoruz. Çok değil unu yedirene kadar.
- Beyaz çikolata ve frambuazları fazlaca ezmeden katarak spatula ile yediriyoruz.
- Dondurma kaşığı yada olağan bir kaşık sayesinde hal verip tepsiye diziyoruz.
- 180 derece fırında 7-8 dakika pişiyoruz. Müddet fırınınıza bakılırsa değişebilir denetimli olun.
- Kenarları sararıp piştiyse tamamdır çıkarabilirsiniz. Birinci çıktığında yumuşak olucak bekledikçe sertleşicektir.
- Frambuazların donmuş ise hamurunuzu fazla bekletmeyin. Çok bekledikçe suyunu salacaktır. Bu sefer kurabiyenin rengi değişiyor. Ben biraz beklettiğim için kurabiyelerim pembe oldularayrıca karıştırırken ezerek değil katlayarak karıştırmaya dikkat edin.
- Normalde cookieler evet daha geniş ve yayvan olurlar.
- Cookielerin yağ oranı bana biraz fazla geldiği için un ölçüsünü bir kaşık kadar arttırdım.
- O yüzden daha tok ve şişkin kurabiyelerim oldu. Siz cookie üzere istiyorsanız unu 1 su bardağı+1 yemek kaşığı olarak koyabilirsiniz. Yada 1 su bardağı olarak.
- Cookie üzere olması için kıvamı biraz yapışkan olması gerekiyor. Ona nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Hassas tartınız var ise gramlara uyarak yapmanız tavsiyemdir. Ben ortalama çevirebildiğim kadar kaşık ölçüsü vermeye çalıştım.