Browni Cookies

canvade

Yeni Üye
Browni Cookies Tanımı İçin Materyaller

• 125 gr tereyağ
  • 200 gr bitter çikolata
  • 2 adet yumurta
  • 150 gr toz şeker
  • 100 gr esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr un
  • 20 gr kakao
  • 100 gr damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
Browni Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda tereyağını ufak bir tencerede yavaş ateşte erimeye bırakıyoruz.
  2. 200 gr bitter çikolatayı ufak modüllere bölüp erimiş tereyağımıza ekleyerek erimesini sağlıyoruz.
  3. Kenara çekip ılımaya bırakıyoruz.
  4. Bir kaba şekerleri, yumurtaları ve vanilyayı katıp mikser sayesinde uygunca beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz.
  5. Tereyağında erimiş ve ılımış olan çikolatamızı ekleyip birbirine karıştırıyoruz.
  6. çabucak sonrasında kuru gereçlerin hepsini katıp tekrar karıştırıyoruz.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık sayesinde cevizden biraz büyük kesimler olacak biçimde aralıklı olarak diziyoruz.
  8. Üzerlerine bastırmıyor, kaşıktan döküldüğü üzere bırakıyoruz.
  9. Benim hamurumdan 15 kaşıklık browni çıktı. İki tepsiye ayarlayarak ortaları aralıklı döşedim….
  10. 180 derecede evvelinde ısıtılmış fırında yaklaşık 14 dakika pişiriyoruz. Burda dikkat etmemiz gereken konu fırın ayarı. Her fırının pişirme müddeti farklı olduğu için denetimli pişirmeye dikkat edelim!!! benim fırınımda 12 dakikada pişti.
  11. Fırından çıkarınca 15 dakika kadar tepside ılımalarını bekleyip ondan sonrasında servis tabağına alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun????????‍????????.
Browni Cookies Tanımı Fotoğraflı Yapılışı