Browni Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Browni Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

• 1 adet yumurta
  • 4 dolu yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao
Şerbet için;

• 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu kaynatmaya uygun bir kaba alalım.
  2. Kaynamaya başlayınca 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım. Dilerseniz bir kaç damla limon da sıkabilir siniz.
  3. daha sonrasında kurabiye için oda sıcaklığında olan tereyağını yoğurma kabına alalım.
  4. Üzerine yumurta,şeker, sıvı yağ ve öteki gereçleri de ekleyip karıştıralım ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alıcak.
  5. Bu ortada fırını 200 dereye ayarlayalım. Isınsın ben 200 derece ısınmış fırına kurabiyeleri koyarken sıcaklık ayarını 170 e getirdim ve bu türlü tam 20 dk pişirdim.
  6. Hazır olan hamuru dilediğiniz biçimi verip fırın tepsisine dizin ve pişirin fırından çıkartırken de kuru biçimde değil yumuşak olmalı biraz daha.
  7. Pişen kurabiyelerin birinci sıcağı çıktıktan daha sonra yaklaşık 1 dk falan geçtikten daha sonra şerbetin içine atalım biraz alt üst çevirip alalım ve bu türlü hazır kurabiyeler.
  8. Süslemek için hindistan cevizi kullandım ben siz nasıl sunmak isterseniz. Denemek isteyenlere afiyet olsun.
Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı