canvade
Yeni Üye
Browni Tadında Islak Kurabiye (Videolu) Tanımı İçin Materyaller
Browni Tadında Islak Kurabiye (Videolu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Browni Tadında Islak Kurabiye (Videolu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye 2 çay bardağı toz şekeri ve 2 çay bardağı suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 5-6 dakika kaynattığınız şerbeti soğuması için başka bir kaba aktaralım.
- Kurabiye hamuru için yoğurma kabına bir adet yumurtayı alalım.
- Bir çay bardağı toz şekeri ve oda sıcaklığındaki 125 gram tereyağını ek edip 5 dakika daha çırpmaya devam edelim. Tereyağınızın oda sıcaklığın da bulunmasına dikkat edin.
- sonrasındasında bir çay bardağı sıvı yağ, elenmiş dört yemek kaşığı kakao, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu ve biraz un ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ayrıyeten unun ölçüsü unun cinsine kalitesine ve materyallerdeki ufak tefek farklılıklardan dolayı epeyce az değişebilir. Ben toplamda 3 su bardağı un kullandım.
- Hamurumuzu ele yapışmayan yumuşak kıvamda olmalı fazlaca fazla un eği yaparak hamuru sertleştirmeyin. Aksi biçimde kurabiyeleriniz piştikten daha sonra sertleşip şerbetini istediğiniz üzere çekemeyebilir.
- Kıvam alan kurabiyelerimizi şekillendirme kademesine geçebiliriz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak avuç içerisinde yuvarlayıp biçim verelim.
- Tüm hamuru bu türlü hazırladıktan daha sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Kurabiyelerimizi öncesinden ısıttığımız 180 ° fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Fırından aldığımız kurabiyeleri soğuyan şerbetin içerisine alarak 1-2 dakika tutup servis tabağına alalım.
- 1Şerbetleyip servis tabağını aldığımız kurabiyeleri fıstık yahut hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim. Profilimdeki linke tıklayarak instagram ve youtube kanlımdan da beni takip edebilirsiniz. Ayrıntılı tarife aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.