Bu Kurabiyeye Bayılacaksınız Brownie Kurabiye Tanımı

canvade

Yeni Üye
Bu Kurabiyeye Bayılacaksınız Brownie Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

Şerbeti İçin

• 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hamuru İçin

• 1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket margarin (Yumuşamış)
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin

• Hindistan cevizi
Bu Kurabiyeye Bayılacaksınız Brownie Kurabiye Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle şerbeti için tencereye şeker ve suyu alalım ve güzelce karıştıralım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım kaynayan şerbete limonu ekleyip 15 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için yumurta, sıvı yağ, vanilya, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı bir kapta kaşıkla güzelce karıştıralım akabinde margarini ek edip elimizle güzelce yoğuralım daha sonra unun bir kısmını ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  3. Bu kademede kıymetli olan 4 su bardağı unu koyduktan daha sonra hamura daha fazla un eklememek yoksa hamur dağılır akabinde hamuru yarım saat buzdolabında bekletelim benim vaktim olmadığı için 15 dakika beklettim.
  4. Unutmayınki hamur ne kadar dolapta beklerse o kadar düzgün toparlanır ve hoş olur.
  5. Akabinde yumuşak kıvamlı hamurumuzdan cevizden büyük modüller alarak yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizerek öncesinden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirelim ve 1 dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  6. Kurabiyelerimizi soğumuş şerbete batırarak irice döndüre döndüre çokça servete bulayalım ve servis tabağına aldığımız kurabiyelerimizi hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn????????????