CIA, Rus ajanlarının kaçmasını istiyor

BOTR

Yeni Üye
Video metnini okuyun
Katlama ve açma sembol görseli

CIA, ABD istihbarat teşkilatının Rusya’daki insanları şifreli kanallar aracılığıyla bilgi paylaşmaya çağırdığı Telegram’da ikinci bir video yayınladı.

CIA bunu casusluk ağını genişletmek için kullanmak istiyor.

Videoda bir adam kendi değerlerinden, doğruluk ve dürüstlükle olan ilişkisinden bahsediyor.

“Eskiden dürüstlüğün ödüllendirildiğine inanırdım. Hiçbir zaman iyi bir yalancı olmadım. Resmi raporlardaki gerçekleri çarpıtmanın utanmazlık olduğunu herkese söyleyen bendim. Ancak terfiler tam da bunu yapanlara geldi.”

Gizli servis, bu videoyla Rusya hakkındaki gerçeği öğrenmek istediğini ve güvenilir muhbirler bulmayı umduğunu vurguluyor.

“Görünüşe göre yalan söylemeyi öğrendim, özellikle de kendime yalan söylemeyi. Gerçeği söyleyebilmeyi ne kadar isterdim. Gerçeğe yeniden inanabilmeyi ne kadar isterdim.”

CIA, istihbarat, diplomasi, bilim ve teknoloji dahil olmak üzere çeşitli alanlardan insanlarla temasa açıktır. Gizli servis, başta siyasi ve ekonomik olmak üzere her türlü bilgiyle ilgileniyor.

Videodaki adam bir barda çalıştıktan sonra vicdanını rahatlatmak için CIA ile iletişime geçmeye karar verir.

Sonunda CIA itiraz ediyor:
Etrafınızdaki insanlar muhtemelen gerçeği duymak istemiyorlar. İstiyoruz. Sen güçsüz değilsin. Güvenli kanallarımız aracılığıyla bizimle iletişime geçin.

Mayıs ayındaki ilk video da benzer bir duygusal hikayeyi konu alıyordu; bir Rus yetkili ve bir kadın, çocuklarıyla birlikte evlerinde görülebiliyordu. Görünüşe göre her ikisi de hayatlarının beklentilerini karşılayacağından şüphe ediyor. Bu aynı zamanda yalan ve gerçekle de ilgilidir.

CIA, siyasi konulardan Ukrayna’daki savaşa kadar her konuda Telegram’ı Rusya’daki ana bilgi aracı olarak kullanmaya odaklanıyor.

Ajans ayrıca karanlık ağdaki tereddütlü ihbarcılara ulaşmayı ve onlara iletişim kurmaları için bir yol sunmayı umuyor.