canvade
Yeni Üye
Çikolata Kesimli Cookie Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Çikolata Modüllü Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 125 gr yumuşak tereyağı
- 1.5 çay bardağı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gr çikolata (damla çikolata yahut pul/kuvertürlerin bıçakla parçalanmış halini kullanabilirsiniz)
- Bir tutam tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri 3-4dk çırpıyorum, yumurtayı ekleyip 1 dk daha çırpıyorum.
- daha sonra kuru malzemelerimi ekliyorum, kurularımla birlikte çikolatalarımı da ekleyip makinenin palet aparatıyla çikolataların biraz daha kırılmasını sağlıyorum.
- Hamur bol yağlı ve ele yapışan bir hamur olacak.
- Şekillendirmemizin kolay olması için dondurucuda 20-30dk bekletmeniz kâfi olacaktır.
- Elinizle ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayabilirsiniz.
- Ben buzdolabında 1 saat beklettim ve eşit olmaları için dondurma kaşığı ile tepsiye porsiyonladım.
- Tepside epeyce yayılacakları için 3 tepside pişirdim.
- 180 derecede 11-12 dakika pişirdim.
- Çıkardığımızda yumuşak bir hamur üzere olacak lakin dışarda bekledikçe çıtır halini alıyor, fazla bekletirseniz yeterlice taş haline döner. Bu yüzden müddete uymak hayli kıymetli.
- Çıkardığımızda daha sıcakken yuvarlak ve geniş ağızlı bir kase yahut bardağı üzerine kapatıp küçük daireler çiziyoruz,bu biçimdece kenarlar harika yuvarlak halini alıyor.
- bir daha sıcağı çıkmadan üzerine epeyce fazlaca az ölçüde tuz serpiştiriyoruz, bu lezzetini öne çıkarıyor.
Çikolata Modüllü Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı