Çikolata Kesimli Cookie

canvade

Yeni Üye
Çikolata Kesimli Cookie Tanımı İçin Malzemeler

• 125 gr yumuşak tereyağı
  • 1.5 çay bardağı esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr çikolata (damla çikolata yahut pul/kuvertürlerin bıçakla parçalanmış halini kullanabilirsiniz)
  • Bir tutam tuz
Çikolata Modüllü Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri 3-4dk çırpıyorum, yumurtayı ekleyip 1 dk daha çırpıyorum.
  2. daha sonra kuru malzemelerimi ekliyorum, kurularımla birlikte çikolatalarımı da ekleyip makinenin palet aparatıyla çikolataların biraz daha kırılmasını sağlıyorum.
  3. Hamur bol yağlı ve ele yapışan bir hamur olacak.
  4. Şekillendirmemizin kolay olması için dondurucuda 20-30dk bekletmeniz kâfi olacaktır.
  5. Elinizle ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayabilirsiniz.
  6. Ben buzdolabında 1 saat beklettim ve eşit olmaları için dondurma kaşığı ile tepsiye porsiyonladım.
  7. Tepside epeyce yayılacakları için 3 tepside pişirdim.
  8. 180 derecede 11-12 dakika pişirdim.
  9. Çıkardığımızda yumuşak bir hamur üzere olacak lakin dışarda bekledikçe çıtır halini alıyor, fazla bekletirseniz yeterlice taş haline döner. Bu yüzden müddete uymak hayli kıymetli.
  10. Çıkardığımızda daha sıcakken yuvarlak ve geniş ağızlı bir kase yahut bardağı üzerine kapatıp küçük daireler çiziyoruz,bu biçimdece kenarlar harika yuvarlak halini alıyor.
  11. bir daha sıcağı çıkmadan üzerine epeyce fazlaca az ölçüde tuz serpiştiriyoruz, bu lezzetini öne çıkarıyor.
Afiyet olsun!.

Çikolata Modüllü Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı