canvade
Yeni Üye
Çikolatalı Pratik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik şeker (150 gram)
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ (150 ml)
- 4 su bardağından biraz fazla un (500 gram)
- 1 paket kabartma tozu (10 gram)
- 1 paket vanilya (5 gram)
- 1.5 çay bardağı kadar damla çikolata
- 100 gram kadar sütlü çikolata (Üzeri için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak ortalama 3-4 dk boyunca karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Akabinde üzerine sıvı yağı ekleyerek şu biçimde bir karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatulayla karıştıramaya devam edelim. Ben birinci etapta 4 su bardağı un ekledim. 5. Su bardağı unu denetimli ekleyerek hamuru yoğurdum. Yumuşak bir hamur olmalı. Sizler de unu denetimli bir biçimde ekleyin.
- daha sonrasında hamuru tezgaha alarak üçe bölelim ve böldüğümüz hamurlara uzun bir form verecek biçimde yuvarlayalım.
- Kalınlığının nasıl olması gerektiğini görüntüde daha ayrıntılı gorebilirsiniz. Hamurların üzerine tatlı kaşığı sayesinde çukur oluşturalım.
- Oluşturduğunuz çukurlara damla çikolata ekleyelim ve damla çikolatalar iç kısımda kalacak biçimde hamuru birleştirip kapatalım.
- Kullanacağınız fırın kabının boyutuna uygun keserek kaba yerleştirebilirsiniz. Ben kare borcama uygun olacak biçimde ikiye böldüm ve altı adet uzun kurabiye oluştu. Uç kısımlarından çikolatanın sızmaması için hamuru güzelce kapattım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına yerleştirebiliriz. Evvelden ısıttığımız 170 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkarınca süratli soğuması için yağlı kağıtla birlikte başka bir kaba aldım ve kurabiyeleri ılıyınca elimle ayırdım. Soğuyan kurabiyeleri sıkma torbasına aldığım benmari yöntemi erittiğim çikolatayla süsledim.
- Çikolatanın donması için kısa bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz. Akabinde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Lezzeti de sunumu da şahane oluyor???? bir kez deneyin daima yapmak isteyeceksiniz???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????. Bu ve öteki tariflerimin ayrıntılı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim