Çilekli Cevizli Kurabiye (Cookies)

canvade

Yeni Üye
Çilekli Cevizli Kurabiye (Cookies) Tanımı İçin Gereçler

• 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağından biraz fazla un kullandım azar azar ekleyin
  • 1 su bardağı dolusu minik doğranmış çilek
  • 1 avuç dolusu iri kıyılmış ceviz
Çilekli Cevizli Kurabiye (Cookies) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yoğurma kabına çilek ceviz ve un haricindeki gereçleri ekleyip karıştıralım.
  2. Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  3. Hazırladığımız hamurun üzerine çilek ve cevizi ekleyip bir daha hiç ellemeden bir kaşık yahut kepçe sayesinde fazlaca ezmeden karıştıralım ( çilekler eklenince hamur biraz ele yapışan kıvamda oluyor)
  4. Hazırladığımız hamurdan kaşıkla modüller alalım. Yaklaşık ufak mandalina kadar çabucak sonrasında elimizde yuvarlayıp aralıklarla yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Üzerlerine yavaşça bastırıp düzleyelim.
  6. 180 derece hayli düzgün ısınmış fırında yavaşça renk alacak biçimde denetimli pişirelim.
  7. Üzeri biraz yumuşak oluyo lakin altından anlayabilirsiniz renk almış oluyor ozaman kâfi soğuyunca toparlayacaktır kurabiyelerimiz hazır. Afiyet şifa olsun ????????????.
Not:ben orta uzunluklarda ve fazlaca ince olmayan kurabiyeler yaptım bu sayede içi biraz yumuşak oldu bir kısmını da fotoğrafta gördüğünüzden biraz daha ince olarak dizdim tepsiye onlarda daha kıyır oldu sizde istediğiniz üzere yapabilirsiniz kıvamını son olarak çilekleri hamura eklemedilk evvel kesinlikle havlu peçeteyle biraz suyunu alın hamurla birleşince fazla sulanmasın.

Çilekli Cevizli Kurabiye (Cookies) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı