Daima Yapmak İsteyeceğiniz Şahane Bir Tanım – Pratik Tuzlu Kurabiye Tanımı (Videolu)

canvade

Yeni Üye
Daima Yapmak İsteyeceğiniz Şahane Bir Tanım – Pratik Tuzlu Kurabiye Tanımı (Videolu) İçin Materyaller

• 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı çörekotu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 su bardağından fazlaca az eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için ;

• Çörekotu
Daima Yapmak İsteyeceğiniz Şahane Bir Tanım – Pratik Tuzlu Kurabiye Tanımı (Videolu) Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri alarak karıştıralım.
  2. Güzelce karıştırdıktan daha sonra birinci vakit içinderda 2 su bardağı un ve kabartma tozu ekleyerek kıvamına baktım.
  3. 3. Su bardağını denetimli ekleyerek yoğuralım. 3 su bardağından epeyce az eksik un ile hamurum istediğim kıvama geldi.
  4. Hamura istediğiniz formu verebilirsiniz. Ben elimle yuvarlayarak misket formunu verdim. bu türlü tek lokmalık yemesi kolay oluyor.
  5. Kurabiyelere hal verdikten daha sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını dağıtalım.
  6. Son olarak çörekotu ekleyerek önce ısıttığımız 180 derecelik fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
Kurabiyenin nasıl ağızda dağılacağını görüntüde gösterdim. Kesinlikle deneyin derim
✅
deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.

Bu ve öbür tariflerimin ayrıntılı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma da beklerim????.