Demon’s Souls’un yaratıcısı, serinin son oyununu oynamamış!

Warband

Yeni Üye
Demon’s Souls’un yaratıcısı, serinin son oyununu oynamamış!
birinci vakit içinderda 2009 yılında FromSoftware tarafınca ve PlayStation 3’e özel olarak sunulan Demon’s Souls, epey kısa bir süre içerisinde bir fenomene dönüştü. Souls-like isminde yeni bir tipe öncülük eden üretimin yaratıcısı ve baş imalcisi Hidetaka Miyazaki, gerçekleştirdiği yeni bir röportajda, serinin son oyununu oynamadığını itiraf etti. İşte bunun niçini…

Miyazaki, oyunu niye denemediğini deklare etti

PS3’e çıkan Demon’s Souls ile macerasına başlayan Souls serisi, sonrasındasındasında piyasaya çıkan Dark Souls ve devam oyunlarıyla sürdü. Çeşidim devamlılığına ve oynanış mekaniklerine sahip olan King’s Field, Bloodbourne, Sekiro: Shadows Die Twice ve gelecek ay piyasaya sürülecek olan Elden Ring üzere biroldukça efsane üretime öncülük eden Demon’s Souls, geçtiğimiz yıl PS5’in piyasaya çıkışıyla bir arada bir remake’e kavuşmuştu.

Toplamda 30 milyondan fazla kopya satan Souls serisinin son oyunu, serinin yaratcısı Hidetaka Miyazaki tarafınca uzaktan yönlendirilmek suretiyle BluePoint Games tarafınca geliştirilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Görüntü Games Chronicles ile bir röportaj gerçekleştiren Miyazaki, hem Elden Rings tıpkı vakitte Souls serisinin külliyatı ile ilgili kıymetli açıklamalarda bulundu. Ünlü oyun imalcisi, Bluepoint tarafınca geliştirilen Demon’s Souls Remake oyununu hiç denemediğini itraf etti.

İşte Miyazaki’nin açıklamaları:

“Sizlerin de bildiği üzere oyunun geliştirilme etabında direkt bir katkım olmadı ve açıkçası Demon’s Souls Remake’i hiç oynamadım. Bunun niçini geçmişte yaptığım oyunları oynamaktan hiç bir biçimde keyif almamam. Bunu yapınca epey fazla eski his ve hatıra canlanıyor ve bu benim için yorucu oluyor. Hatta bu biçimdece bir oyun oynuyor üzere de hissetmiyorum.

Evet, Demon’un bir daha üretimini oynamadım lakin yenilenmiş imajlardan ve yeni jenerasyon grafiklerden pek memnunum.”

Hidetaka Miyazaki

Pekala sizler Miyazaki’nin açıklamaları ve Souls serisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.