canvade
Yeni Üye
Elmalı Kafes Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Denediğim enn hoş elmalı kurabiye oldu gerek lezzeti gerekse imgesiyle hayli şık bir kurabiye kesinlikle deneyin yorumlarınızı bekliyorum ????
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Hamur toparlanıp kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar denetimli ekliyoruz.
- 2 büyük uzunluk elma (Ben 1 yeşil bir de kırmızı elma kullandım lezzeti fazlaca hoş dengeliyor)
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yavaşça iri dövülmüş fındık ya da ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Denediğim enn hoş elmalı kurabiye oldu gerek lezzeti gerekse imgesiyle hayli şık bir kurabiye kesinlikle deneyin yorumlarınızı bekliyorum ????
- Elmaları rendeleyin ve şeker ile pişirin ocağın altını kapatıp tarçın ve ceviz (fındık) ekleyin.
- Hamur için un hariç bütün materyalleri karıştırıp ünü da en son denetimli bir biçimde ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 5 dk dinlendirip minik bezelere ayırıyoruz ya da 4 bezeye ayırıp ince açıyoruz.
- Bir bezesine bardakla yada yuvarlak kurabiye kalıbınızla yuvarlaklar kesip öteki bezesine kafes kurabiye hal rulosuyla üzerinde geçiyoruz.
- Elmalın harçları yuvarlak kestiğimiz hamurun ortasına yaydıktan daha sonra kafes halinizi de.
- Kurabilerin üzerine kapatıyoruz ve tekrar yuvarlak kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Kalıbınız yoksa bıçakla birebir formu verebilirsiniz ya da limon sıkacağında, sigara böreği biçiminde ya da yarım ay halini verebilirsiniz.
- İstediğimiz üzere biçim verdikten daha sonraonceden ısıtılmış 180°c alt üst ayarda pişiriyoruz.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.