Elmalı Kafes Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Elmalı Kafes Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

• 125 gr oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Hamur toparlanıp kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar denetimli ekliyoruz.
İç materyali :

• 2 büyük uzunluk elma (Ben 1 yeşil bir de kırmızı elma kullandım lezzeti fazlaca hoş dengeliyor)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yavaşça iri dövülmüş fındık ya da ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Kafes Kurabiye Tanımı Yapılışı

Denediğim enn hoş elmalı kurabiye oldu gerek lezzeti gerekse imgesiyle hayli şık bir kurabiye kesinlikle deneyin yorumlarınızı bekliyorum ????

1. Elmaları rendeleyin ve şeker ile pişirin ocağın altını kapatıp tarçın ve ceviz (fındık) ekleyin.
  2. Hamur için un hariç bütün materyalleri karıştırıp ünü da en son denetimli bir biçimde ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru 5 dk dinlendirip minik bezelere ayırıyoruz ya da 4 bezeye ayırıp ince açıyoruz.
  4. Bir bezesine bardakla yada yuvarlak kurabiye kalıbınızla yuvarlaklar kesip öteki bezesine kafes kurabiye hal rulosuyla üzerinde geçiyoruz.
  5. Elmalın harçları yuvarlak kestiğimiz hamurun ortasına yaydıktan daha sonra kafes halinizi de.
  6. Kurabilerin üzerine kapatıyoruz ve tekrar yuvarlak kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  7. Kalıbınız yoksa bıçakla birebir formu verebilirsiniz ya da limon sıkacağında, sigara böreği biçiminde ya da yarım ay halini verebilirsiniz.
  8. İstediğimiz üzere biçim verdikten daha sonraonceden ısıtılmış 180°c alt üst ayarda pişiriyoruz.
  9. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
    Afiyet olsun ????.