Elmalı Kurabiye (Ağızda Eriyen)

canvade

Yeni Üye
Elmalı Kurabiye (Ağızda Eriyen) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:

• 250 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi için:

• 4 adet elma
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 kase kıyılmış ceviz
Elmalı Kurabiye (Ağızda Eriyen) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Bunun için elmaları rendeleyelim ve şekerle birlikte tavada suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Pişen elmalara tarçın ve ceviz koyalım karıştırıp soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için oda ısısındaki tereyağ (margarinde kullanılabilir lakin tereyağı ile kurabiyeler daha lezzetli oluyor)yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağ karıştıralım.
  5. Kabartma tozunu da ek edip azar azar un ekleyerek fazlaca yumuşak bir hamur elde edelim.
  6. Hamurdan cevizden büyük kesimler koparıp elimizle bastıralım ve iç harçtan koyup poğaça halinde kapatalım.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip evvelinde ısıtılmış 170 derece fırında yavaşça pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis edelim.
Bu kurabiyeyi bir arkadaşımda yemiştim ve hayatımda yediğim en düzgün elmalı kurabiye diyebilirim. Sahiden kıyır kıyır ağızda eriyen bir kurabiye çeşidi. Bu kurabiyenin tek püf noktası fazlaca fazla un koyulmaması(takriben 3 su bardağı+1 yemek kaşığına yakın un kullandım fakat siz yumurtanızın büyüklüğüne bakılırsa un eği yapın yukarda belirttiğim üzere fazlaca yumuşak bir hamur olması gerekiyor). Form verme basamağı buyüzden biraz sıkıntı oluyor lakin inanın lezzetine değiyor. Bu kurabiyeyi form verip buzlukta bekletebilirsiniz yapmak istediğiniz vakit tepsiye dizip fırında pişirince kıvamından ve lezzetinden hiç birşey kaybetmiyor. Fotoğraflarda olan yuvarlak tepsidekileri buzluğa kaldırmak için ayırdım. bu türlü dondurup sonrasındasındasında poşetliyorum.

Elmalı Kurabiye (Ağızda Eriyen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı