Elmalı Tart

canvade

Yeni Üye
Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller

Elmalı tart için;

• 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un
İçi için;

• 5-6 adet elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Elmaları rendeleyin geniş yayvan genişçe pilav tenceresine koyun şekerini ????limon suyunu ek edip ocağı açın. Elamalar suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Suyunu çekince çabucak ocaktan almayın yavaşça tabanı tutana kadar kavurun fışır fışır ses gelsin bu biçimdece iç harcımız daha ağdalı olur kurabiyelerimizi yumuşatmaz ayrıyeten içine kattığımız limon suyu yardımıyla rengi bal renginde oluyor kararmıyor.
  3. Pişen harcı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz????
  4. Hamura geçelim; tüm materyalleri yoğurma kabına alıp azar azar un katarak ele yapışmayan epeyce ta katı olmayacak biçimde hamuru yoğurup hamurun üçte birini üzerine ayırıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Hamuru yağlı kağıt içinde yada iki poşet içinde açıp tart kalıbına yerleştirip elmalı harçtan istediğiniz kadar içine doldurun ben harcıma biraz kuş üzümü kattım harcın üzerine fındık kırığı serptim hayli yakıştı.
  6. Üzeri için; ayırdığımız hamuru buzdolabından alıp merdaneyle yarım cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla papatya ve yapraklar kesip üzerine gelişi hoş yerleştirip papatyaların ortalarına damla çikolata yerleştirdim.
  7. Dilerseniz sizde hayal gücünüzü kullanıp öbür formlar yapabilirsiniz. İlla bir hale bağlı kalmak zorunda değilsiniz ???????? Deneyenlere afiyet şimdiden afiyet olsun
    ❤
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı