Enn Kıyır Elmalı Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Enn Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

• 150 gram teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
İçi

• 3-4 elma
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
İstenirse

• Ceviz (fazlaca yakışıyor)
Enn Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

En kıyır ve bayatlamayan elmalı kurabiye favoriniz olacak ve öteki bir tanım aramayacaksınız. Yiyenler kesinlikle tanım isteyecektir.

1. Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz burada kıymetli olan şeker ve elmanın suyunu yeterlice çektirerek pişirmek yoğunlaşması lazım sulu kalırsa bu hamur yumuşamaz fakat kurabiyeyi yumuşatma mümkünlüğü var her tanım için gecerli bu. Ağdalı olacak iç harç sulu değil.
  2. İçi;Elma şeker tavaya alınır kısık ateş değil orta göz ocakta altı acık bir biçimde güzelce kavrulur.
  3. Pişip kıvam alınca tarcın ceviz eklenir ve ocak kapatılır.
  4. Hızlı kavrulması elmaları karartmadan ve sulanmasını engelleyerek pişirmenizi sağlar.
  5. Hamur;Oda ısıısında teremyag şeker süt yumurta sıvı yağ istenirse el çırpıcı ile düzgünce özleşene kadar istenirse mikser ile düzgünce birbirine gecene kadar çırpılır.
  6. daha sonra nişasta un vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  7. Un ölçüsü yazmadım fakat toparlı bir hamur olacak az un kurabiyenin yayılmasına sebep olur. Çok yumuşak da değil lakin kulak göğsü sertliğine yakın olacak. Kırılgan bir hamur oluyor lakin asla günlerce kıyırlığından birşey kaybetmiyor.
  8. İstenilen hal verilebilir. Ben erik kadar hamurla kesme aparatında hal verdim.
  9. 160 derece ısıtılmış fırında yavaşça pembeleşmesi kâfi.Fotoğraf ikinci gün çekildi. Birinci gün konuktan yetişemedim.
  10. böyle hazırlayıp dondurucuya atabilirsiniz. Ben hazırlıyorum ve konuğum geldiğinde tazecik pişiriyorum.
  11. Kişi sayısına nazaran istenilen kadar pişirilebilir.
  12. Pişirip buzluğa ksldırdığım da oldu bir daha kıyır oluyor.
Enn Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı