Estonya, Ukrayna'ya AB askeri gönderilmesini önerdi

BOTR

Yeni Üye

AB ülkeleri muhtemelen ABD adına Kiev'i desteklemek için devreye girmeye hazır. Estonya, Donald Trump'ın Avrupalı askerlerle olası barış anlaşmasını güvence altına almak istiyor. Tüm bilgiler haber blogunda.

21:48: Ukrayna'nın gerçekleştirdiği devasa drone saldırısı, Rusya'nın birçok bölgesinde hasara yol açtı. Rusya'nın Belgorod sınır bölgesi valisi Vyacheslav Gladkov Telegram'da “Alexeyevka şehrinde üretim salonları, bir şirketin topraklarına düşen drone enkazı nedeniyle hasar gördü” diye yazıyor. Ayrıca bir altyapı tesisi ve bir elektrik hattı da vuruldu.

Komşu Voronej bölgesinde de bir etki yaşandı. Vali Alexander Gusev, drone saldırısının ardından buradaki bir sanayi tesisinde yangın çıktığını söyledi. Ona göre, beş insansız hava aracının saldırısına uğrayan fabrikada herhangi bir askeri malzeme üretilmiyordu. Yangın daha sonra söndürüldü. Herhangi bir ölüm veya yaralanma yaşanmadı. Bryansk ve Tula bölgelerinde de drone saldırıları bildirildi. Şu ana kadar orada herhangi bir hasar olduğuna dair herhangi bir bilgi bildirilmedi.

21:27: Şansölye Olaf Scholz, kendi deyimiyle Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i, Çin'in Rusya'ya silah sevkiyatına müsamaha gösterilmeyeceği konusunda uyardı. ZDF röportajında Scholz, Xi ile Ukrayna savaşı hakkında konuştuğunu söyledi. SPD'li siyasetçi, “Kuzey Kore askerlerinin Rusya tarafından bu savaşta kullanılmasının kötü bir tırmanış olduğunu” vurguladığını da sözlerine ekledi. “Ayrıca Çin'den silah teslimatını kabul etmeyeceğimizi ve istemediğimizi de açıkça belirttik.” Çin'in, Rusya'nın savaşta da kullanabileceği sözde çift kullanımlı mallar tedarik edip etmediğine daha yakından bakmak istediler.

Scholz, Xi'nin Rusya'ya insansız hava aracı tedarik ettiğini kabul edip etmediği sorulduğunda “Elbette hayır” dedi. Ancak konuyu net bir şekilde ele almak önemlidir. Çift kullanımlı malların teslimine karşı uyarı konusunda ABD, Fransa ve Britanya hükümetleriyle büyük ölçüde aynı fikirde.

video | Bu el sıkışma tartışma yarattı

Kaynak: t-online

19:49: Şansölye Olaf Scholz, G20 zirvesi sonuç bildirgesinde Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlık savaşındaki sorumluluğunun açıkça belirtilmemesinden dolayı hayal kırıklığına uğradı. SPD'li siyasetçi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı 1000 gün boyunca acımasızca bombaladığını, “1000 gün boyunca insanların ülkesini güç kullanarak genişletme niyetiyle kör megalomani nedeniyle acı çekmek zorunda kaldıklarını” söylüyor. Şöyle devam ediyor: “Bu 20 kişi, Rusya'nın bu konudaki sorumluluğuna ilişkin net ifadeler bulamazsa bu yeterli değil. Ben farklı olmasını isterdim.”

Aynı zamanda Scholz, uzun menzilli Alman Taurus seyir füzesinin Ukrayna'ya teslim edilmesini bir kez daha açıkça reddediyor. Almanya, Ukrayna'nın Avrupa'daki en büyük destekçisi ve öyle kalacak. Aynı zamanda “yaptığımız her şeyi basiretli bir şekilde yapmak” da önemini koruyor.

Şansölye, bu nedenle “bana göre seyir füzelerinin teslimatının birçok nedenden ötürü bir hata olacağına çok erken karar verdi” diye vurguluyor. Bu özellikle doğrudur, çünkü silahın iç bölgedeki olanakları ve etkinliği göz önüne alındığında, “hedef kontrolüyle de ilgilenmenin başka yolu olamaz. doğru bulma olduğunu düşünmüyorum.”

19:12: İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Rusya'nın nükleer silah doktrininin yenilenmesini ve Rus politikacıların açıklamalarını sert bir şekilde eleştirdi. İşçi Partili politikacı, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 zirvesinin sonunda düzenlediği basın toplantısında, “Rusya'dan gelen sorumsuz bir söylem var ve bu bizi Ukrayna'ya verdiğimiz destekten caydırmayacak” dedi. Starmer, İngiltere'nin başından beri Ukrayna'nın yanında olduğunu ve Kiev'in Putin'e karşı savaşı kazanmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olmasının sağlanması gerektiğini söyledi.