FIFA ve PES serisine rakip olacak futbol oyunu mobile geliyor!

Warband

Yeni Üye
FIFA ve PES serisine rakip olacak futbol oyunu mobile geliyor!
Her ne kadar PC ve konsollarda son senelerda FIFA serisi PES’in bir iki adım önüne geçmiş olsa da taşınabilir platformlardaki rekabet kıyasıya sürüyor. Hem Android tıpkı vakitte iOS‘ta her iki oyun pek tanınan durumda. Çin menşeli oyun şirketi NetEase, Vive Le Football isimli yeni futbol oyunlarıyla yeni bir rekabet yaratmayı hedefliyor.

Vive Le Football, sokak futbolunu da içerecek

2021 ve 2022 yılı futbol oyunları açısından hiç olmadığı kadar sallantılı geçeceğe beniziyor. EA Sports’un FIFA isim haklarını bırakması, NBA 2K serisinin de yapımıcısı olan TakeTwo’nun isim haklarına talip olacağı argümanları, PES serisinin son senelerdaki en sönük oyunu olan eFootball 2022 ile oyuncuların karşısına çıkması derken bölümde pek önemli bir boşluk doğmuş durumda.

Her ne kadar FIFA serisi Ultimate Team moduyla yeni yılda ve yeni isimle de ayakları sağlam basacak üzere dursa da, taşınabilir platformdaki futbol oyunları hala istenen düzeyde değil. Day by Daylight Mobile, Creative Destruction ve Knives Out üzere tanınan taşınabilir oyunlarıyla bilinen NetEase Games de bu boşluğu görmüş olacak ki yeni bir futbol oyunuyla taşınabilir platformlara çıkış yapmaya hazırlanıyor: Vive Le Football.

2021 yılının Ocak ayında bir tanıtım görüntüsü yayınlanan ve 10 günlük bir Alpha testi gerçekleştirilen oyundan uzun müddettir haber alınamıyordu. Geçtiğimiz Ağustos ayında sesizliğe son veren ve açık beta sürecine geçen üretimle ilgili uzun müddettir çıkış tarih bekleniyordu.

Çin merkezli gelen haberlere bakılırsa NetSteady, yıl bitmeden Viva Le Football’u fiyatsız olarak oyunculara sunacak. Hem Android tıpkı vakitte iOS platformunda gerçekçi animasyonlar, tıpkı FIFA serisindeki üzere lisanslı futbolcular, çevrim içi kapışmalar ve 3vs3 sokak futbolu modu vadeden üretimde, Barcelona’nın 2014/2015 Şampiyonlar Ligi Sezonu’nu da takip edebileceğimiz bir öykü modu da bulunacak.

Pekala sizler oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce üretim taşınabilir platformlarda muvaffakiyet elde edebilir mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.