Fındıklı Çikolatalı Çatlak Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Fındıklı Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

• 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı nişasta
  • 4-5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket şekerli vanilin
  • İri çekilmiş fındık yahut ceviz
  • Damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao (Tercihinize bağlı)
Fındıklı Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpıyoruz. daha sonra fındık ve çikolata hariç öteki gereçlerin tümünü ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Dilerseniz hamurun yarısına kakao ekleyip, iki çeşit yapabilirsiniz. Akabinde çikolata ve fındıkları ekleyip, yeterlice karışana kadar yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur elde ettikten daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlak hal veriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  4. Birinci evvel 180 derecelik fırında hamurlar kabarıp üstünde yavaşça çatlaklar olana kadar pişiriyoruz. daha sonra çatlayan kurabiyelerin üzerine altı düz bir bardak ile hafifçeçe baskı uyguluyoruz.
  5. Benim fırında 10 dakikada çatladı lakin ısısına nazaran değişebilir. Baskı uyguladığımız kurabiyeleri tekrar 10 dakika kadar daha pişiriyoruz.
  6. Soğuduktan daha sonra servis edebilirsiniz. Ben bu ölçülerle 3 tepsi kurabiye elde ettim. Fazla olacağını düşünüyorsanız ölçüleri yarı yarıya kullanabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun ???? Deneyenlerden yorumlarını bekliyorum ????
Fındıklı Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı