God of War, aslında FPS kamerasıyla oynanacakmış!

Warband

Yeni Üye
God of War, aslında FPS kamerasıyla oynanacakmış!
Özgün üçleme daha sonrası PS4’e çıkan God of War, yeni oynanış mekanikleri ve değişen yapısıyla da oyunculardan tam not almayı başarmıştı. Serinin efsane statüsündeki birinci oyunuyla ilgili daha evvel bilinmemiş bir gerçek ortaya çıktı.

Birinci oyunun imalcisi David Jaffe, kendine ilişkin YouTube kanalında yaptığı bir açıklamayla birinci oyunu FPS kamerasıyla tasarlamayı uzun müddet planladığını itiraf etti.

God of War FPS olarak nasıl görünecekti?

Oyun dünyası bitmek bilmeyen sırlar ve bilinmezlerle dolu. Orjinal God of War’ın imalcisi David Jaffe, 2005 yılında piyasaya çıkan serinin birinci oyunuyla ilgili daha evvel kimsenin bilmediği bir gerçeğe değindi. Jaffe, oyunun geliştirme evresinde, birinci kişi bakış açısıyla oynanacak biçimde tasarlamayı aylarca düşündüğünü itiraf etti.

Jaffe, kendi YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda bu sürecin yaklaşık 3-4 ay sürdüğünü ve Dreamcast için piyasaya çıkan Maken X isimli oyundan fazlaca fazla etkilendiği için bu sonucu almak üzere olduğunu belirtti.

İşte Jeff’in mevzuyla ilgili açıklamaları:

“gayet uzun bir süre boyunca… Neredeyse 3-4 ay müddetince oyunu birinci kişi kamerasıyla tasarlamayı düşündüm. bu biçimdelar Maken X isminde dikkatimi çeken bir Dreamcast oyunu vardı. Tahminen dünyanın en uygun oyunu değildi ancak yakın dövüş mekaniklerini birinci kişi kamerasıyla yaşatan seçkin üretimlerden bir tanesiydi.

O devirde oyunu bu biçimde tasarlayarak farklı hale getirmenin hayli havalı olacağını düşündüm. Fakat son raddede, umduğum karakter gelişimi ve ve dövüş hissiyatını elde edemedim.”

David Jaffe.

Tahminen hiç bir vakit bir God of War oyununu birinci kişi kamerasından oynayamayacağız. Buna rağmen, bu fikrin Sony’nin aklında uzun mühlet yer ettiğini üçüncü oyundaki birkaç sahniçin anımsayabiliyoruz. Poseidon, Zeus ve Hades dövüşlerini tekraren Kratos’un gözünden görmüştük. bu biçimdece Sony, birinci oyunun imalcisi David Jaffe’ye de bir selam göndermişti.

Pekala siz bu hususla ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.