Gökçe Erhan: Konutu tek başıma inşa edebilirim fakat Çamburnu’nda felakete tek başına mani olamam

Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Çamburnu’nda geçen hafta iki katlı ve yöresel mimarili meskeni, kültür balıkçılığı tesislerine karşı basın açıklaması öncesinde yanan ressam ressam ve aktivist Gökçe Erhan (37) toplumsal medyadan yaptığı açıklamada “yine söylemek istiyorum; meskeni kendi ellerimle bir daha, tek başına inşa edebilir, bir daha ona birebir ruhu, bir daha kazandırabilirim. Lakin Çamburnu’nda yaşanan felaket zincirine bir halka daha eklenmesine tek başına mani olamam” diyerek etraf sıkıntılarına karşı gayret ve dayanışma daveti yaptı.

Etraf problemleriyle çaba eden ve yapıtlarıyla bu meselelere dikkat çeken ressam Erhan’ın deden kalma 150 yıllık 2 katlı konutu, cumartesi akşamı çabucak hemen belirlenemeyen bir niçinle yandı. Mesken kullanılamaz hale gelirken, Erhan’ın tabloları da yandı. Yangınla ilgili “kundaklama” kuşkusuyla inceleme başlatırken Erhan, bugün toplumsal medya üzerinden bir bildiri yayımlandı.

Erhan şunları kaydetti:

“yeniden söylemek istiyorum; konutu kendi ellerimle bir daha, tek başına inşa edebilir, bir daha ona tıpkı ruhu, bir daha kazandırabilirim. Lakin Çamburnu’nda yaşanan felaket zincirine bir halka daha eklenmesine tek başına mani olamam.”

“Çamburnu büyük tehlikede”

Erhan’ın yeni açıklamasında şu tabirler yer aldı:

“Öncelikle beni arayan, yazan dayanak olmak isteyen herkese sonsuz teşekkürler. bir müddetdir aramalara, gönderilen bildirilere, sıklıkla karşılık veremiyorum. Biraz da zayıf ve yorgun düştüğümden; lakin yakınlarımın takviyesiyle bu kritik vakti yaşadığım tabiatın geleceği açısından faydalı değerlendirmeye çalışıyorum.

Farkındayım ki pek epeyce kişi yardım edebilmek meskeni geri getirebilmek için seferber olmuş. Bu sahipleniş beni ziyadesiyle duygulandırıyor; fakat bilinmesini isterim ki şu an Çamburnu büyük tehlikede… Gereksinimim olan en kıymetli takviye bu durumu değiştirebilme tarafında atacağım adımları çoğaltabilmekte olmalı. yeniden söylemek istiyorum; konutu kendi ellerimle bir daha, tek başına inşa edebilir, bir daha ona birebir ruhu, bir daha kazandırabilirim. Lakin Çamburnu’nda yaşanan felaket zincirine bir halka daha eklenmesine tek başına mani olamam.

bu biçimde acı bir sona katlanmayı red ederim. Yanımda olan ya da epeyce uzaklardan varlığını hissettiren, tanıdık tanımadık her bireye tüm kalbimle teşekkürler. Meskendeki yapıtlarımın tümü yanmış olsa da bu takviye iletileri bir yapıta dönüşecek.”