BOTR
Yeni Üye

Rusya'nın toprak kazanımları: ABD Çin'i uyardı
sabah 7:19: ABD, Rusya'nın Ukrayna'da toprak kazanması halinde Çin'i sorumlu tutacağı konusunda Çin'i uyarıyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Kurt Campbell, Rusya'nın toprak kazanımlarının Avrupa'daki güç dengesini “açıkçası kabul edilemez bir şekilde” değiştirebileceği konusunda uyarıyor. “Çin'e, bunun devam etmesi durumunda ABD-Çin ilişkilerini etkileyeceğini doğrudan söyledik. Boş boş oturup her şeyin yolunda olduğunu söylemeyeceğiz.”
Campbell, “Bu bizim çıkarlarımıza aykırı” diye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri için Avrupa'da barış ve istikrarın korunması tarihsel olarak en önemli misyondur.
Campbell, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un Salı günü Çin'e yapacağı ziyaretle ilgili bir soruyu yanıtlıyor. Orada Lavrov ve Çinli meslektaşı Wang Yi, ülkeleri arasındaki stratejik işbirliğinin güçlendirilmesi lehinde konuştu.
Cameron Ukrayna'ya yardım için ABD'ye başvurdu
sabah 6.30: Rusya'nın saldırganlık savaşına karşı mücadelede Ukrayna'dan silah yardımı konusunda neredeyse her gün yapılan yardım çağrıları karşısında, Büyük Britanya Dışişleri Bakanı David Cameron, ABD'ye ülkeye destek çağrısında bulunuyor. “Ukraynalılara hak ettikleri desteği verirsek bu savaşı kazanabilirler” diyor. Cameron ayrıca ABD Kongresi'nden temsilciler ve senatörlerle de çeşitli toplantılar planladığını bildirdi.
Cameron, ABD'nin bir dostu olarak geldiğini ve Kiev'i desteklemeye devam etmenin Amerika'nın kendi güvenlik çıkarlarına olduğuna kesinlikle inandığını söyledi. İngiltere dışişleri bakanı, “Buraya kimseye ders vermek, kimseye ne yapması gerektiğini söylemek veya siyasi sürece ve ABD'deki diğer şeylere müdahale etmek gibi bir niyetim yok” dedi.
Rusya'nın bir Ukrayna kasabasını daha ele geçirdiği söyleniyor
sabah 5:37: Telegram kanalı “DeepState”de yer alan haberlere göre, Rus ordusunun Donbass'ta bir kasabayı daha ele geçirmeyi başardığı söyleniyor. Bunun Pervomayske yerleşimi olduğu söyleniyor. DeepState kanalı Ukrayna Savunma Bakanlığı'na yakındır.
Pervomayske, Avdiivka'ya yaklaşık on kilometre uzaklıkta ve aylardır hararetle tartışılıyor. Savaştan önce kasabada 2.000 kişi yaşıyordu. Ancak neredeyse tamamen yok edildi.
Zelensky: Trump Ukrayna'yı ziyaret etmek istediğini söyledi
sabah 0.45: Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'ye göre Donald Trump, Ukrayna'yı ziyaret etme arzusunu dile getirdi. Springer Verlag tarafından yayınlanan “Bild”, “Welt”, “Politico” ve diğer medya kuruluşlarına verdiği röportajda Zelenskyj, müstakbel Cumhuriyetçi ABD başkan adayının Ukrayna'ya yönelik bir davete “istediğini ancak vermediğini” yanıtladığını söyledi. “Bunu ne zaman yapabileceğini bilmiyorum.” Zelensky bunun yakın zamanda gerçekleşmesini umduğunu söyledi.