hiç biri aşı olmamıştı… 4 yaşındaki kızları uykusunda can verdi!

EdisonAbi

Yeni Üye
hiç biri aşı olmamıştı… 4 yaşındaki kızları uykusunda can verdi!
4 yaşındaki Kali Cook, ABD’nin Texas eyaletinin Galveston County bölgesinde Kovid-19’a verilen en küçük kurban oldu. Küçük kız aşı olmamış ailesinin koronavirüs testlerinin olumlu çıkmasından bir gün daha sonra uykusunda son nefesini verdi…

Dünya medyası buna benzeri haberlerle çalkalanmaya devam ediyor.

Ailesi aşılanmayan küçük kız onlardan kaptığı koronavirüs yüzünden hayatını kaybettiği ve yaşadığı yerdeki en küçük virüs kurbanı oldu. Kali’nin annesi Karra Harwood lokal basına yaptığı açıklamada “Ben de onlardan bir tanesiydim. aşı karşıtıydım. Artık keşke bunu yapmasaydım diyorum.” açıklamasını yaptı.

Kali, altta yatan bir hastalığı ya da bağışıklık sorunu olmayan bir çocuktu. Lakin annesinin sözüne göre kardeşlerinden ‘daha oldukça’ hastalanıyordu.

Kali’nin annesi Karra, geçtiğimiz pazartesi koronavirüs olduğunu öğrendi ve bunun üzerine neredeyse tüm aile karantinaya girdi. Karra da kendini ailenin geri kalanından izole etti.

Fakat bu geç kalınmış tedbirler işe yaramadı ve Karra’nın nişanlısıyla 5 aylık oğlu virüsü kaparak hastanelik oldular.

Çabucak sonraki gün ise genç bayan, 4 yaşındaki kızının ateşi olduğunu fark etti. Kızına ateş düşürücü verip tekrar uyuttu. Karra ve nişanlısı işe gitmek için meskenden çıktıklarında ise Kali fazlacatan hayatını kaybetmişti. “Uykusunda öldü…” Annesinin kızının akabinde söylemiş olduği son kelamlar bunlar oldu.

Kali’nin aşı tersi anneannesinin Facebook paylaşımı

Ana okuluna gitmeye daha yeniş başlamış olan Kali yaşadığı yerdeki en küçük virüs kurbanı oldu. ondan evvelki en genç mevt 24 yaşındaki bir gençti.

Kali’nin mevti üzerine bölgenin resmi sıhhat yetkilisi Philip Keiser, bu durumun bir trajedi olduğunu ve salgının sürdüğü bu günlerde daha fazla aşılama yapılması gerektiğini söylemiş oldu. Philip Keiser “Bu berbat bir durum lakin insanları bunu kesinlikle öğrenmeli” diyerek çocukları hastalanan ailelerin nasılsa atlatır fikriyle tıbbi yardımı es geçmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kali’nin annesi de yaptığı şeyin pişmanlığını yaşadığını ve kızının trajik öyküsünü paylaşarak insanların aşı yaptırması için efor göstereceğini söylemiş oldu. Acılı aile küçük kızlarının cenaze masrafları için bir yardım kampanyası başlattı ve onun öyküsünü bu yolla da duyuracaklarını deklare etti.

: İlginizi Çekebilir

• Bakan Koca merakla beklenen tabloyu paylaştı! İşte son durum…
  • Güneş’ten tazminat açıklaması! ‘Bu başla lakin üçkağıtçı bulunabilir…’
  • İstanbul’daki yeni hayat! Fenomen isim, Taliban’dan kaçtı, yaşadıklarını anlattı