canvade
Yeni Üye
İçi Pişmemiş Kekten Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
İçi Pişmemiş Kekten Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- İçi hamur kalmış ya da bayat kek
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı (Yaklaşık 55-60 gram)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı kakao (Kekiniz kakaoluysa buna gerek yok)
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat yahut bir paket kabartma tozu (Ben karbonat kullandım)
- İsteğe bağlı
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamur kalmış kekimizi elimizle ufalayıp, üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını ve yumurtayı alıp güzelce yoğuralım. Kek hamurunun yeterlice yumuşamasını sağlayalım.
- Kakao ve karbonatı ekleyip, yeniden yoğuralım. Sizin kullanacağınız kek kakaolu ise tekrar eklemenize gerek yok. Bu basamakta isterseniz ceviz, fındık, kuru meyveler yahut farklı aromalar katabilirsiniz.
- hemen sonrasında 1 su bardağı unu denetimli bir biçimde ekleyip yoğuralım. Duruma göre ölçüsü artırıp, azaltabilirsiniz. Ele yapışmayan, kolay form alan bir kurabiye hamuru haline gelince biçim verip tepsiye dizelim.
- 175 derece fırında yaklaşık 10-15 dk kadar pişirelim. Kurabiyeler pişip çatlak çatlak olup, yavaşça yumuşakken fırını kapatalım ve bir 5 dk fırının sıcağında bekletip daha sonra dışarı alalım.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri döküp, dilerseniz şerbete batırıp, dilerseniz de sade bir biçimde kahvenin çayın yanında yiyebilirsiniz. Muhakkak tadı beklediğimden şahane oldu. Sıfırdan denesem bu lezzeti tahminen de yakalayamazdım. Şimdiden afiyet olsun!.
İçi Pişmemiş Kekten Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı