Intel, 2025 gayesiyle gözleri üzerine çekti

Warband

Yeni Üye
Intel, 2025 gayesiyle gözleri üzerine çekti
Intel‘in AMD ile rekabeti işlemci tarafında kızışmaya devam ediyor. AMD’nin daha küçük üretim sürecine sahip işlemcilerine karşı, Intel’in de yeni planları var. Intel, işlemci üretim süreci için birinci etapta 7 nm maksadına sahip. Lakin firmanın gözü 2025‘te. Marka, işlemcilerindeki transistör uzaklığını küçültmeye odaklanmış durumda.

Intel, 2025’te işlemci üretim süreci için ‘Angstrom’ planı yapıyor

Bilgisayar dünyası için Intel’in işlemci noktasında liderliğini tekrar emsalsiz hale getirme amacı var. Mevcut durumda AMD’nin 7 nm mimarili işlemcilerine karşı Intel’de 10 nm üretim sürecinden çıkan işlemcileri görüyoruz. Intel, odağını bilhassa bu duruma çevirdi. Fakat Intel’in aktüel durum için de geçmişte yaptığı yorumu hatırlayalım. Şirket, kendi ölçümlerinin farklı olduğunu ve AMD’nin 7 nm işlemcilerine, kendi 10 nm çiplerinin denk geldiğini belirtiyor.

Intel, işlemci üretim süreci için yaptığı planda, 3 nm ötesine geçmek istiyor. beraberinde bu plan için şirket fazlaca uzak bir vakti işaret etmiyor. Şirket, 2025”te 3 nm üretim sürecinden çıkan süreçleri piyasaya sürmeyi hedefliyor. Öteki yandan firma, 2025’in sonunda 1.8 nm mimarili işlemcileri de üretmeyi planlıyor.

Intel’in transistör aralığını küçültme gayesinde bir daha sonraki adım ise daha fazlaca heyecan verici. Şirket, Angstrom ölçü ünitesine geçecek. Angstrom, nm’den daha küçük bir ölçü ünitesi. Marka, 2025’te 20A mimarili işlemcilerini de üretim bandında görmek istiyor.