Islak Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Islak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

• 1 paket margarin (Ben tereyağı kullanıyorum)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (Yeni başlayanlar için; hamur kulak göğsü kıvamına olacak biçimde)
Sosu için;

• 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle kurabiyemizin şerbetini hazırlayalım. Küçük bir tencereye süt ve şekerimizi alarak ocağa koyalım.
  2. Kaynatmaya gerek duymuyorum, ortasındaki şeker eriyene kadar orta ateşte karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  3. Şerbetimizi soğumaya bırakmışken hamurumuzu hazırlamaya başlayalım.
  4. Margarin (Ya da tereyağı), sıvı yağ, yumurta ve şekeri bir kabın ortasında yoğuralım.
  5. Yağ eridiğinde üzerine geri kalan gereçleri ek edelim. Hamurumuz kulak göğsü kıvamına geldiğinde küçük bezeler halinde alıp yuvarlayalım.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye tek tek dizelim.
  7. Hal verdiğimiz kurabiyeleri öncesinden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika içinde pişirmeye bırakalım.
  8. Fırından aldığımız kurabiyeleri 15-20 saniye kadar birinci sıcaklığı yavaşça geçene kadar bekletelim.
  9. Yağlı kağıdı altından alalım. Oda sıcaklığındaki şerbeti çorba kaşığı ile tek tek üzerlerine dökelim.
  10. İsteğe nazaran üzerini hindistan cevizi ya da toz fıstık ile süsleyelim. Islak kurabiyemiz servise hazır.
Not: Buzdolabında koruma edelim. Bir gün kadar bekletmeniz lezzetini arttıracaktır. Afiyet olsun.
🙂

Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı