Kaplumbağa Kurabiye (Tosbik Kurabiye)

canvade

Yeni Üye
Kaplumbağa Kurabiye (Tosbik Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller

• 250 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un (ölçü veremiyorum bu defa saymadım yumuşak bir hamur olacak)
Hamurun ufak bir kısmı için:

• 2 yemek kaşığı kakao
Gözler için:

• Damla çikolata yahut çörekotu
Kaplumbağa Kurabiye (Tosbik Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yoğurma kabına un haricindeki gereçleri ekleyip karıştıralım.
  2. Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  3. Hazırladığımız hamurun 3 de 1 ini ayıralım ufak olan hamura kakao ekleyip hamura yedirelim .
  4. Akabinde hamurları streçe sarıp buzdolabında 30 dk kadar dinlendirelim.
  5. Kaplumbağanın kabuğunu yapmak için ????????kakaolu hamurdan ufak kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım yavaşça bastırarak düzleyelim üzerine bıçak gerisiyle çiziklerini yapalım.
  6. Kaplumbağanın ayak ve baş kısmı için ???????? sade hamurdan epeyce daha ufak kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım ve fotoğraflarda de görüldüğü üzere ayak ve baş kısmını yapalım.
  7. Üzerine kabuğunu oturtalım yavaşça bastırarak sabitleyelim .
  8. Gözleri için damla çikolata batırabilirsiniz yahut çörekotu yapabilirsiniz ben o denli yaptım ufak yaptığım için kaplumbağalarımı
    ☺
  9. Tümünü bu türlü hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim buzdolabında 10-15 dk kadar dinlendirelim toparlasın kendini????
  10. ondan sonrasında 180 derecede güzel ısınmış fırında denetimli olarak altı renk almış fakat kurabiyenin üstü epey kızarmayacak biçimde pişirelim.
Afiyet olsun????.

Kaplumbağa Kurabiye (Tosbik Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı