Kavrulmuş Unlu Kurabiye (Gofret Kurabiye)

canvade

Yeni Üye
Kavrulmuş Unlu Kurabiye (Gofret Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler

• 250 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke ( üzüm kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu (yarım paket )
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık yahut ceviz
  • Un
Kavrulmuş Unlu Kurabiye (Gofret Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle unu kavurma süreci ile başlayalım.
  2. 1,5 su bardağı unu uygun bir tavaya alarak kısık ateşte 3-4 dakika kokusu çıkıp yavaşça pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Ardından fındığı ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alalım soğumaya bırakalım büsbütün soğumuş olmalı.
  4. Un hariç başka materyalleri yoğurma kabına alalım uygunca karıştıralım ( mikser ile çırpabilirsiniz ) yavaş yavaş un ek ederek kulak göğsü kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Ben burda kavrulmuş un hariç iki buçuk su bardağından biraz az un kullandım bu ölçü un markasına bakılırsa değişebilir iki bardaktan daha sonrasını denetimli ekleyelim.
  6. İki yağlı kağıt ortasına alarak açalım ( benim hamur matım olduğu için yalnızca üzerine koydum)veya ceviz büyüklüğünde hamurlar yaparak çatalla form verebilirsiniz.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri yavaşça pembeleşene kadar pişirelim yaklaşık 20-25 dakika kadar.
  8. Soğuduktan daha sonra pudra şekeri yahut eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Şayet çikolataya batırmak istemezseniz kesinlikle pudra şekerine bulayın hayli yakışıyor. Deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet olsun ????.
Kavrulmuş Unlu Kurabiye (Gofret Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı