canvade
Yeni Üye
Kavrulmuş Unlu Kurabiye (Gofret Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke ( üzüm kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu (yarım paket )
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık yahut ceviz
- Un
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unu kavurma süreci ile başlayalım.
- 1,5 su bardağı unu uygun bir tavaya alarak kısık ateşte 3-4 dakika kokusu çıkıp yavaşça pembeleşene kadar kavuralım.
- Ardından fındığı ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alalım soğumaya bırakalım büsbütün soğumuş olmalı.
- Un hariç başka materyalleri yoğurma kabına alalım uygunca karıştıralım ( mikser ile çırpabilirsiniz ) yavaş yavaş un ek ederek kulak göğsü kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ben burda kavrulmuş un hariç iki buçuk su bardağından biraz az un kullandım bu ölçü un markasına bakılırsa değişebilir iki bardaktan daha sonrasını denetimli ekleyelim.
- İki yağlı kağıt ortasına alarak açalım ( benim hamur matım olduğu için yalnızca üzerine koydum)veya ceviz büyüklüğünde hamurlar yaparak çatalla form verebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri yavaşça pembeleşene kadar pişirelim yaklaşık 20-25 dakika kadar.
- Soğuduktan daha sonra pudra şekeri yahut eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Şayet çikolataya batırmak istemezseniz kesinlikle pudra şekerine bulayın hayli yakışıyor. Deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet olsun ????.