Kerebiç

canvade

Yeni Üye
Kerebiç Tanımı İçin Malzemeler

• 3 su bardağı un
  • 125 gram teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya ve kabartma
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
İçi için;

• 1 küçük kase ince dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 türk kahve fincanı tozşeker
Altına ve üzerine servis yaparken;

• 1 küçük kase hazır köpük helvası
Kerebiç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Derin bir kaba unu dökelim ortasını havuz yapalım teremyağı ekleyelim başka kalan materyalleri de ek edelim hamuru yoğuralım ele yapışmayan hayli katı olmayan bir hamur elde edelim.
  2. İçi için olan materyalleri bir kasede karıştıralım tepsiye yağlı kağıt serelim. Hamurdan yumurta büyüklünde kesimler kopartalım, yuvarlayıp, bastıralım.
  3. Ortasına bir tatlı kaşığı ceviz koyalım kenarlarından içeri hakikat toplatalım yuvarlayalım tepsiye dizelim çatalla üzerine çizikler atalım, bitene kadar bu türlü yapalım.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dk denetim ederek pişirelim soğumaya bırakalım öteki tarafta servis tabağına bir yemek kaşığı köpük helvası koyup biraz düzleyelim.
  5. Üzerine kurabiyeyi koyalım bir yemek kaşığı da köpük helvası kurabiyenin üzerine koyalım, tarçın serpelim. Afiyet olsun.
Not: Ben bu türlü yapıyorum epey nefis oluyor değişik biçimde yapanlar var mersine yöresine ilişkin bir tatlı ben köpük helvasını hazır kullandım soğuk içecekle fazlaca hoş oluyor.

Kerebiç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı