Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Hatay Kömbesi

canvade

Yeni Üye
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Hatay Kömbesi Tanımı İçin Malzemeler

• 250 gram tereyağı yahut margarin ben margarin(Vita yağınız var ise onuda kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı toz şeker (bardak ölçüm 200ml)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5,5 yahut 6 su bardağı un (kontrollü olun kurabiye hamurları üzere oluyor kıvamı)
  • 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
İsteğe bağlı

• Ceviz (ben 1 çorba kaşığı dolusu toz fıstık kullandım)
Üzeri için

• Susam
Kömbe baharatı için

• 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz karanfil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı öğütülmüş
  • 1 tatlı kaşığı muskat rendesi
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Hatay Kömbesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Genişçe bir kabın içine yoğurt sıvı yağ toz şekeri alalım şekerimiz eriyene kadar karıştıralım fotoğraftaki üzere.
  2. ondan sonrasında eritmiş olduğumuz margarini kömbe baharatını ve vanilyayoda ekleyip düzgünce karıştıralım içüne topak kalmamasına dikkat edin unumuzu kabartma tozumuzu fıstığımızı ekleyip yoğuralım hamurumuzdan küçük modüller alıp yuvarlayıp evvel susama batırıp kömbe kalıpların içine koyup şekilini alsın diye yavaşça bastıralım yağlı kağıt serili tepsiye karşıt çevirip kömbelerimizi aralıklı bir biçimde.
  3. Dizelim bütün süreç bittikten daha sonra 190 derecelik ısınmış fıtında kızarana dek pişirelim fırından çıkan kömbelerimiz soğuyunca servise hazır.
Not; Kömbe baharatı gereçleri aktarlarda var, size verdiğim ölçüleri karıştırıp bir kaba koyup istediğiniz vakit, kömbe yaptığınızda elinizin altında hazır olacaktır.Deneyeceklete kolay gelsin.

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Hatay Kömbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı