canvade
Yeni Üye
Kıyır Kıyır Benekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 150 gram margarin (Veya tereyağ)
- 1, 5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 vanilya
- Un
- 1 tatlı kaşığı kakao (Ayırdığımız hamur için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Gereçlerimizi sırası ile uygun bir kaba alalım. Unu denetimli bir biçimde yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Hamur tam kıvamını almadan evvel ceviz büyüklüğünde bir kesim ayıralım (Kakao eklediğimiz için hamur katılaşıyor yumuşak kıvam olması gerekiyor).
- sonrasındasında hamuru ele yapışmayan bir kıvam elde edelim. daha sonra ayırdığımız hamurun içine 1 tatlı kaşığı kakao ekleyelim ve yoğuralım.
- Hamurumuzu bir merdane sayesinde açalım (Hamurda nişasta olduğu için form vermek biraz sıkıntı olabilir bu esnada ben poşet kullanıyorum teknikleri bozulmadan rahatlıkla tepsiye dizebilirsiniz)
- Bisküvi kalınlığında olan hamurumuzun üzerine kakaolu hamurdan minik toplar yapalım ve tekrar merdane ile üzerinden geçelim çabucak sonrasında biçim verelim (Ben bardak kullanmayı tercih ettim)
- Dilerseniz benim üzere yeğeninizle yahut çocuklarınızla emojide yapabilirsiniz.
- Kurabiyelerimizi tamamladıktan daha sonra 170 derece evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika denetimli bir biçimde pişirelim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.