Kıyır Kıyır Benekli Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Kıyır Kıyır Benekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

• 150 gram margarin (Veya tereyağ)
  • 1, 5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 vanilya
  • Un
  • 1 tatlı kaşığı kakao (Ayırdığımız hamur için)
Kıyır Kıyır Benekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Gereçlerimizi sırası ile uygun bir kaba alalım. Unu denetimli bir biçimde yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
  2. Hamur tam kıvamını almadan evvel ceviz büyüklüğünde bir kesim ayıralım (Kakao eklediğimiz için hamur katılaşıyor yumuşak kıvam olması gerekiyor).
  3. sonrasındasında hamuru ele yapışmayan bir kıvam elde edelim. daha sonra ayırdığımız hamurun içine 1 tatlı kaşığı kakao ekleyelim ve yoğuralım.
  4. Hamurumuzu bir merdane sayesinde açalım (Hamurda nişasta olduğu için form vermek biraz sıkıntı olabilir bu esnada ben poşet kullanıyorum teknikleri bozulmadan rahatlıkla tepsiye dizebilirsiniz)
  5. Bisküvi kalınlığında olan hamurumuzun üzerine kakaolu hamurdan minik toplar yapalım ve tekrar merdane ile üzerinden geçelim çabucak sonrasında biçim verelim (Ben bardak kullanmayı tercih ettim)
  6. Dilerseniz benim üzere yeğeninizle yahut çocuklarınızla emojide yapabilirsiniz.
  7. Kurabiyelerimizi tamamladıktan daha sonra 170 derece evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika denetimli bir biçimde pişirelim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Benekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı