canvade
Yeni Üye
Kıyır Kıyır Kesme Kurabiyem Tanımı İçin Gereçler
Merhabalar
????Bugün size büsbütün kendim uyarlayarak yaptığım tarifimle geldim ve inanılmaz lezzetli kıyır kıyır bir kurabiye oldu bunu beklemiyodum açıkçası ????.
- 1 paket antep fıstıklı toz puding
- 1 yumurta
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağından az fazla nişasta
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un (4-5 su bardağı kadar aldı)
- Kahvaltılık çikolata ve kristal şeker kullandım istediğiniz üzere kullanın sade de kalabilir epey lezzetli
Merhabalar
- Hamurun un haricindeki materyallerini uygun bir kaba alalım karıştırarak birbirine yedirdikten daha sonra azar azar un eği yaparak yumuşak bir hamur hazırlayalım. İstediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz.
- Hamurun tamamını uzun silindir haline getirip saralım. Buzlukta yarım saat kadar bekletip büsbütün dondurduktan daha sonra bekletmeden orta kalınlıkta dilimlere ayırıp 180 derece ısınmış fırında altı büsbütün kızarıp üzeri yavaşça renk değiştirene kadar pişirdim.
- Akabinde soğuyan kurabiyeleri ister sade ister çikolatalı ister pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Ben epeyce beğendim çocuklarım bayıldı umarım sizlerde seversiniz.Afiyet olsun????????.Not: şayet sizde benim üzere dilim dilim yapmak isterseniz buzlukta bekletin şayet farkli formlar yapmak isterseniz buzlukta bekletmeye gerek kalmadan şekillendirip pişirebilirsiniz. Fırının yeterli ısındığından emin olun gereğince ısınmamış fırına koyucanız kurabiye yayılma yapar. Ayrıyeten antep fıstıklı puding kullanmanız tabiki kural değil. İstediğiniz rastgele bir puding çesitini deneyebilirsiniz.