KKTC Pazar günü sandık başına gidiyor

EdisonAbi

Yeni Üye
KKTC Pazar günü sandık başına gidiyor
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) halk 15’inci kere Cumhuriyet Meclisi’ndeki 50 temsilcisini seçmek üzere 23 Ocak’ta sandık başına gidecek. Pazar günü gerçekleştirilecek milletvekilliği erken genel seçiminde 8 partiden toplam 400 ve 3 bağımsız aday yarışacak. Cumhuriyet Meclisi’ndeki 50 sandalyeye, Lefkoşa’dan 16, Gazimağusa’dan 13, Girne’den 11, İskele’den 5, Güzelyurt’tan 3 ve Lefkoşa’dan 2 milletvekilinin seçilmesi bekleniyor.

KKTC’de yaklaşık 203 bin 183 kişi oy kullanacak.

OY DAVETİ

KKTC’de seçime bir haftadan az bir süre kala, siyasi partiler cadde ve sokaklardaki billboardlarda propagandalarını sürdürüyor. Billboardlara, “Yaptık bir daha yaparız”, “İktidar bizim işimiz, bizimle yürü istikrar ile büyü”, “Biz istihdam için varız, ülke kazanacak”, “Gençlerimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz”, “Yerinde tasarruf ve adaletli vergilendirme ile pahalılığa son” “Şimdi toplumsal devlet zamanı” üzere sloganlar yer aldı.

HALK SEÇİMDEN UMUTSUZ

Pazar günü gerçekleştirilecek seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Sadık Üstüner, “Seçimler ile ilgili hiç bir şey düşünmüyorum. Kararsızlar muhakkak değil, sandığa gidecek olanlar muhakkak değil, ben aşikâr değilim. Ne olacağı aşikâr değil, gidecek olan ile gelecek olan içinde bir fark var mı? hiç bir şey muhakkak değil. Ülkede 40 yıldır seçim oluyor bir daha 40 milletvekili aday oluyor. Yeni bir şey yok, seçime gidecek 50 milletvekilinin 40’ını eski şahıslar oluşturuyor. Değişecek bir şey olduğuna inanmıyorum” dedi.

GÜÇLÜ BİR İKTİDAR YOK

Ülkedeki en büyük sorunun iktisat olduğunun altını çizen Mehmet Kadiri ise, “Sandıkta kime oy verip vermeyeceğim daha çabucak hemen netleşmedi lakin sandığa gidip oyumu kullanacağım. Bu seçimde bir şeylerin değişeceğine inanmıyorum zira bu memlekette ‘İktidarsız iktidarlar’ bir daha gelecek. Sokaktaki en büyük sıkıntıların başında ekonomik sorun yer alıyor. Tüp yahut akaryakıt bile bulmak sorun, her şey sorun. kuvvetli bir iktidar yok zira iktidarsız iktidarlar gelecek, yani benim bu seçimlerden hiç bir ümidim yok. Bu tablonun değişmesi de mümkün olmayacaktır” dedi.

Hazim Temel ise 30 yıldır partilerin ülkedeki hiç bir şeyi düzeltemediğini söz ederken, “Düzgün yönetsinler ve beşerler da güvensin. Artık pazar seçim olacak, yeni bir hükümet gelecek ve 3-4 yıl bize yetki verin ki daha düzgün yöneteceğiz diyecekler.

Daha evvel de yetki verdik. Tek başına geldikleri oldu neyi değiştirdiler. Bugünün en büyük 2 sorunu olan Covid-19 salgını ve iktisada bir tahlil bulsunlar” kelamlarına yer verdi.