Kuzey Kore askeri kursk'taki savaş çabalarından bahsediyor

BOTR

Yeni Üye
Kuzey Koreli Asker Raporları

“Eğer bir el bombam olsaydı …”

20.02.2025 – 02:39Okuma Süresi: 3 dk.

Imago Images 0445626428

Resmi büyütmek

Rusya'nın Kursk bölgesinde, Kuzey Kore'den binlerce asker Rusya için savaşacak. (Arşiv fotoğrafı) (Kaynak: imao-images resimleri)

Yüksek sesle okuyun

Haberleri takip edin
Paylaşım Menüsü
Paylaş Makale

Bir Kuzey Koreli askeri, yakalandıktan sonra Ukrayna'daki taahhüdünü bildirdi. Görünüşe göre savaşa gönderildiğini bilmiyordu.

Kuzey Koreli askerler, Ukrayna'da kullandıklarında ve düşmanları kimler olan görevlere sahip olduklarını belirsiz bırakıyorlar. Ukraynalı askerler tarafından ele geçirilen iki asker, bir röportajda ilanlarını ve korkularını bildirdi.

Askerlerden biri günlük Kore'ye “Chosun Daily” dedi. Ebeveynlerinin savaşta olduğunu bilmediğini söyledi. “Kuzey Kore'den ayrılmadan üç ay önce onlarla hiçbir temasım yoktu,” dedi asker RI adıyla. Ekim ayında Rusya'ya, sadece Vladiwostok'a, sonra Kursk'a geldi. Asker, “Kuzey Kore hükümeti yakalandığımı öğrendiğinde, ailemin başkent Pyongyang'dan ayrılması gerektiğinden korkuyorum.” Dedi.

Kuzey Kore, Rusya'ya Ukrayna'ya karşı savaşında silah ve birlikler sunuyor. Kim Jong-uns Land'den tam olarak kaç asker kullanımda bilinmiyor, ancak birkaç bin olmalı. Güney Kore raporları öldürüldü veya yaralandı.

Aslında Kuzey Kore'de bir eğitim birimi için işe alındı ve keskin nişancı olarak eğitildi. Rusya'ya gönderildiğinde kendisine orada eğitim aldığı söylendi. “Dövüşmeye dahil olacağım hakkında hiçbir fikrim yoktu”. Kursk'ta anavatanından yaklaşık 2.500 askerle kullanıldı. Bir cep telefonu uygulaması aracılığıyla Rus üstleriyle iletişim kurdu. Bu bir galaydı. “Daha önce hiç yabancılarla konuşmadım”.

Drone çekmek için kullanıldı. “Temel eğitim aldık, ancak drone savaşı için özel bir strateji yoktu. Eğitimimiz hızlı yarışlara odaklandı, dronları yerden saklamaya veya çekmeye odaklandı. Onları etkili bir şekilde nasıl kapatacağını hiç öğrenmedik.” “Chosun”.

Her birimin, ideolojik gereksinimlerin ve siyasi disiplinin askerler tarafından gözlemlendiğine dikkat eden Kuzey Kore güvenlik görevlileri vardı. Buna göre, savaştaki durum olduğundan farklı sunuldu. “Savaştan önce, biri bana Ukrayna ordusunun tüm drone operatörlerinin Güney Koreli askerler olduğunu söyledi”. Bu nedenle Güney Koreli askerlerle savaştığını düşündü.

Geçen yılın sonunda yaralandı, bir top koluna çarptı, bir kemiği ve sonra çenesini parçaladı. Kan kaybı nedeniyle bayıldı. Daha sonra halledildi. Diğer Ukraynalı dronlar onun hakkında uçarken saklandı. Sonra Ukrayna birlikleri pozisyonu almıştı. Yoldaşlarla kaçmak istediğinde öldürüldüler. Hayatta kalan tek kişidi, onunla silahı yoktu ve kollarını hareket ettiremedi. “Bir el bombam olsaydı, kendimi öldürürdüm” dedi. Kuzey Kore'de ihanet gibi yakalanmanın tedavi edileceğini söyledi.

Yara, esaret ve ebeveynlerinin nasıl yaptığı belirsizliğe rağmen, Kursk'taki deneyim asker için en kötü değildi. 2019 yılında birimi Kuzey Kore inşaat projesi Samjiyon'a kapatıldı. Orada devasa bir turizm departmanı oluşturulacak. “Koşullar acımasızdı: soğuk, kalça -yüksek kar ve konaklama yok. Dondurulmuş toprağı toplama pirzolası ile doğururken kışla inşa etmek zorunda kaldık.” Samjiyon Kursk'tan çok daha kötüydü. “

Ama artık eve gitmek istemiyor. İltica başvurusunda bulunmak ve sonra Güney Kore'ye seyahat etmek istedi. Ancak bunun için muhtemelen Seul'de onay alması gerekecek, Ukraynalı yetkililer Chosun'a verdiği demeçte. Bunu alırsa, ailesiyle tekrar buluşabilmesi pek olası olmamalıdır.