Leblebi Tozlu Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Leblebi Tozlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı sarı leblebi tozu (Dilerseniz leblebilerinizi rondodan geçirebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
  • 2 su bardağından iki parmak eksik un
  • Leblebi
Leblebi Tozlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Sıvıyağ ve pudra şekerini el çırpıcısıyla çırpalım. Leblebi tozunu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  2. Yavaş yavaş unu eklemeye başlayıp, elimizle yoğurmaya başlayalım. Un oranı farklı olabilir verdiğim ölçüyü arttırıp-azaltmanız gerebilir, denetimli ekleyelim.
  3. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak. Bir modül hamuru elinize alın. Dağılmadan yuvarlanıyorsa kurabiye hamurunuz olmuştur.
  4. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine yuvarlak ceviz büyüklüğünde biçimler verip koyalım. Dilerseniz farklı biçimdede yapabilirsiniz. Ortalarına bir adet (Ben bir adedine denemek için üç tane koydum)
  5. Önceden ısıtılmış fırında alt-üst fansız ayarda 190 derecede pişirelim. Yaklaşık 20 dakikada pisti benim fırınımda. Kurabiyelerin altını denetim edin kızarmışsa pişmiştir.
  6. Üzerleri beyaz kaldığı için anlaşılmayabilir. Kurabiyenizde çatlakların oluşması gerekir. Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğuduktan daha sonra servis tabağına koyalım.
Leblebi Tozlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı