canvade
Yeni Üye
Leblebi Tozlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı sarı leblebi tozu (Dilerseniz leblebilerinizi rondodan geçirebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
- 2 su bardağından iki parmak eksik un
- Leblebi
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağ ve pudra şekerini el çırpıcısıyla çırpalım. Leblebi tozunu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Yavaş yavaş unu eklemeye başlayıp, elimizle yoğurmaya başlayalım. Un oranı farklı olabilir verdiğim ölçüyü arttırıp-azaltmanız gerebilir, denetimli ekleyelim.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak. Bir modül hamuru elinize alın. Dağılmadan yuvarlanıyorsa kurabiye hamurunuz olmuştur.
- Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine yuvarlak ceviz büyüklüğünde biçimler verip koyalım. Dilerseniz farklı biçimdede yapabilirsiniz. Ortalarına bir adet (Ben bir adedine denemek için üç tane koydum)
- Önceden ısıtılmış fırında alt-üst fansız ayarda 190 derecede pişirelim. Yaklaşık 20 dakikada pisti benim fırınımda. Kurabiyelerin altını denetim edin kızarmışsa pişmiştir.
- Üzerleri beyaz kaldığı için anlaşılmayabilir. Kurabiyenizde çatlakların oluşması gerekir. Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğuduktan daha sonra servis tabağına koyalım.