Marmelatlı Kalpli Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Marmelatlı Kalpli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

• 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Yahut margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un ( gerekirse epeyce az ek edilir)
İç dolgusu için ;

• İstediğiniz bir marmelat
Marmelatlı Kalpli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri koyup uygunca yoğurun azar azar un ek ederek hoş bir hamur elde edin.
  2. Hamurun üzerini streç sinema ile kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  3. Hamurun yarısını alıp yağlı kağıt üzerine koyun. Elle biraz ezip yine üzerine yağlı kağıt koyup merdane yardımı ile 1 santim kalınlığında ince bir hamur açın.
  4. Hamuru yuvarlak bir kalıpla kesin ve ortadan ikiye bölün.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  6. Kalıpları eşit olarak kesmeye dikkat edin bir modülü altta bir modülü üstte olacak biçimde eşit bölün.
  7. Üst kısımların üzerine kalp kopat kesici aparatı ile 3 kere delin.
  8. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık olarak 20 dakika epeyce yavaşça pembeleşinceye kadar pişirin.
  9. Kurabiyeleri çabucak almayın düzgünce soğuduktan daha sonra üst kısmına koyacağınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
  10. çabucak sonrasında alt modülünü alıp 1 çay kaşığı kadar marmelatı üzerine koyup öteki bir parçayı da üzerine kapatın. Ben bir kısmının üzerine pudra şekerini serpmedim.
Not: tanımın ayrıntılı görüntüsünü youtube kanalımda var profilimdeki linke tıklayarak yahut youtube ta elif curga diye arayarak izleyebilirsiniz.

Marmelatlı Kalpli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı