Meşhur Malatya Kurabiyesi

canvade

Yeni Üye
Meşhur Malatya Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller

• 500 gram suyu alınmış margarin (Vita yağı) isterseniz yarısını tereyağı da kullanabilirsiniz
  • 500 gram pudra şekeri
  • Yarım kilo öğütülmüş kayısı çekirdeği
  • 1 kiloya yakın un ben bir bardağını tam buğday unu olarak kullandım istemezseniz kullanmaya bilirsiniz
Meşhur Malatya Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yağımızı karıştırma kabına alarak mikserle güzelcene yağımızı kabartıyoruz.
  2. çabucak sonrasında pudra şekerini de ek ederek bir daha çırpıyoruz beyaz krema kıvamında olacak.
  3. çabucak sonrasında unumuzu denetimli bir biçimde ek ederek elimizle yoğuruyoruz bu evrede mikser kullanmıyoruz.
  4. Öğütülmüş çekirdeğimizi de ek ediyoruz.
  5. Hamurumuz cıvık olmayacak dikkat ediyoruz hamurumuz kum üzere olacak fakat elimize aldığımızda yuvarlayarak formunu vermiş olacağız.
  6. Hamur size toparlanmayacak üzere gelebilir lakin korkmayın elinizde dikkatlice halini verebileceksiniz.
  7. Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerimizin üzerine birer tane çekirdek batırıyoruz.
  8. Evvelden ısıttığımız 180° li fanlı fırında kurabiyelerimizi dikkatli biçimde pişiriyoruz.Not: ben 1 kilo un dedim siz dikkatli koyun. Undan una farklılık gösterebilir.her insanın fırını farklı olabilir ayarlamayı fırınınıza nazaran ayarlaya bilirsiniz.
Meşhur Malatya Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı