Nutellalı Sevgililer Günü Kurabiyesi (İçi Bol Çikolatalı)

canvade

Yeni Üye
Nutellalı Sevgililer Günü Kurabiyesi (İçi Bol Çikolatalı) Tanımı İçin Gereçler

• 4 su bardağı un (200 ml )
  • 2 adet yumurta
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı
  • 2 yemek kaşığı pancar suyu (ben kendim yaptım ..tercihe göre kırmızı besin boyası da kullanabilirsiniz)
Bardak boyutu 200 ml

Nutellalı Sevgililer Günü Kurabiyesi (İçi Bol Çikolatalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Kırmızı besin boyasını nasıl yaptım ;3 adet orta uzunluk pancarı katı meyve sıkacağında sıkın.
  2. Pancar suyunu tepeleme 3 yemek kaşığı toz şekerle kaynatın. Kırmızı besin boyanız hazır.
  3. Buzdolabında cam su şişelerinde ağzını sıkıca kapatıp uzun müddet saklayabilirsiniz. Her kullanım için 2 kaşık kâfi olacaktır.
  4. Öncelikle 4 su bardağı unumuzu tezgaha döküp,ortasını açıp küçük bir havuz oluşturalım.
  5. Bu havuzun ortasına 2 adet yumurta,pudra şekeri,oda ısısında tereyağı yahut margarini ekleyip akabinde kabartma tozunu,vanilini ekleyip son olarak pancar suyunu ek edip tüm malzemeyi güzelce yoğurup 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
  6. Dinlenen kurabiye hamurumuzu un serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile açalım.
  7. Hamurumuzu kalp halindeki kalıbımızla kesip geri kalan hamuru da öteki hamurlarla birleştirip tekrar merdane ile açıp kalp hali verelim.
  8. Kalp formu olan hamurumuzun ortasına nutella’mızdan bir çay kaşığı ekleyip başka kalp hamurumuzu üzerine yerleştirip güzelce kenarlarını elimizle kapatalım.
  9. Bu süreci kalp hamurlarımız bitene kadar yeniden edelim.
  10. Evvelce ısıtılmış 160 derece fırınımızda 15 dakika pişirelim. Nutellalı sevgililer günü kurabiyemiz hazır????afiyet olsun ????.
Nutellalı Sevgililer Günü Kurabiyesi (İçi Bol Çikolatalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı