canvade
Yeni Üye
Nutellalı Sevgililer Günü Kurabiyesi (İçi Bol Çikolatalı) Tanımı İçin Gereçler
Nutellalı Sevgililer Günü Kurabiyesi (İçi Bol Çikolatalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 su bardağı un (200 ml )
- 2 adet yumurta
- 3 çay bardağı pudra şekeri
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı
- 2 yemek kaşığı pancar suyu (ben kendim yaptım ..tercihe göre kırmızı besin boyası da kullanabilirsiniz)
Nutellalı Sevgililer Günü Kurabiyesi (İçi Bol Çikolatalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kırmızı besin boyasını nasıl yaptım ;3 adet orta uzunluk pancarı katı meyve sıkacağında sıkın.
- Pancar suyunu tepeleme 3 yemek kaşığı toz şekerle kaynatın. Kırmızı besin boyanız hazır.
- Buzdolabında cam su şişelerinde ağzını sıkıca kapatıp uzun müddet saklayabilirsiniz. Her kullanım için 2 kaşık kâfi olacaktır.
- Öncelikle 4 su bardağı unumuzu tezgaha döküp,ortasını açıp küçük bir havuz oluşturalım.
- Bu havuzun ortasına 2 adet yumurta,pudra şekeri,oda ısısında tereyağı yahut margarini ekleyip akabinde kabartma tozunu,vanilini ekleyip son olarak pancar suyunu ek edip tüm malzemeyi güzelce yoğurup 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen kurabiye hamurumuzu un serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile açalım.
- Hamurumuzu kalp halindeki kalıbımızla kesip geri kalan hamuru da öteki hamurlarla birleştirip tekrar merdane ile açıp kalp hali verelim.
- Kalp formu olan hamurumuzun ortasına nutella’mızdan bir çay kaşığı ekleyip başka kalp hamurumuzu üzerine yerleştirip güzelce kenarlarını elimizle kapatalım.
- Bu süreci kalp hamurlarımız bitene kadar yeniden edelim.
- Evvelce ısıtılmış 160 derece fırınımızda 15 dakika pişirelim. Nutellalı sevgililer günü kurabiyemiz hazır????afiyet olsun ????.