Okul müdürü çöpten yemek yemeye başladı… Ortalık karıştı!

EdisonAbi

Yeni Üye
Okul müdürü çöpten yemek yemeye başladı… Ortalık karıştı!
Çin’in Hunan eyaleti, Qiyang’daki özel bir ortaokulun müdürü olan Wang Yongxin, bu hafta öğrencileri yemek israfına karşı uyarmak için okul kafeteryasından arta kalan yemekleri yedi. Yongxin’in gösterisi, ülkede ‘bir şeyi kanıtlama’ ve ‘kamu hijyenini sağlamak’ içinde büyük tartışmaya niye oldu.

Salı günü yayınlanan ve toplumsal medyada büyük dikkat çeken görüntüde Wang Yongxin’ın kafeterya çöp kutusunun yanında durduğu ve çocukların yemeklerini atmasını engellemek için onların attığı yemek artıklarını yediği görülüyor. Birtakım öğrenciler onun utangaç bir gülümsemeyle yemek yemesini izlerken, başkaları ise yemeklerini atmaktan vazgeçip yeniden yemeye başladılar.

ÜÇ ÖĞÜN YEMEĞİNİ ARTIKLARDAN YİYOR

58 yaşındaki Wang, lokal Xiaoxiang Morning Post gazetesine geçen haftadan itibaren üç öğün yemeğini bu türlü yediğini deklare etti.

Geçen hafta bir öğlen yemeği sırasında yaklaşık altı yahut yedi çocuğun bitmemiş yemeklerini yediğini belirten okul müdürü, “Çocuklara israf etmenin makûs bir şey olduğunu göstermek ve onlara örnek olmak istiyorum.Davranışım yalnızca öğrencileri değil öğretmenleri de şaşırttı.Bazı çocuklar, sınıf arkadaşlarının yemek artıklarını yediğimi görür görmez yemeklerini bitirdiler. Artık kimileri istekli olarak çalışana ne kadar yiyeceğe muhtaçlıkları olduğunu söylüyor, bu da israfı azaltmaya yardımcı oluyor” sözlerini kullandı.

ÜLKE İKİYE BÖLÜDÜ: ÂLÂ ÖRNEK DİYENLER DE VAR, HİJYEN KAYGISI OLANLAR DA

Ülkedeki bir kesim, Çin toplumunda besinlerin çok israf edilmesinin ortasında Wang’ı âlâ bir rol model olduğunu belirtirken öbür kesim hijyen ve sıhhat riskleriyle ilgili kaygılarını lisana getirdi.

Wang’ı eleştiren bir kişi “Tutumlu olmak düzgündür, lakin oburlarının yemek artıklarını yemek, salgın denetimi için makus bir örnek. Tahminen de öğrencileri eğitmenin öbür yollarını düşünmeliler” dedi Wang ise buna “Hepsi tıpkı mutfaktan. Tüm öğrenciler ve öğretmenler burada yemek yer. Ben çocukları kendim üzere görüyorum, ötürüsıyla aklımda hudut yok” yanıtını verdi.

: İlginizi Çekebilir

• Bakan Koca merakla beklenen tabloyu paylaştı! İşte son durum…
  • Güneş’ten tazminat açıklaması! ‘Bu başla fakat üçkağıtçı bulunabilir…’
  • İstanbul’daki yeni hayat! Fenomen isim, Taliban’dan kaçtı, yaşadıklarını anlattı
BESİN İSRAFINA SAVAŞ AÇTILAR

Çin hükümeti, geçtiğimiz yıl kabul edilen ve restoranları çok yemek artıkları için cezalandıracak bir maddeyle besin israfını azaltmaya odaklandı.

Çin Coğrafya Bilimleri ve Doğal Kaynaklar Araştırma Enstitüsü tarafınca hazırlanan bir rapora göre, restoran müdavimleri yemeklerinin ortalama yüzde 11,7’sini boşa harcıyor. Büyük toplantılarda bu oran yüzde 38’e yükselirken, öğrenciler okul beslenme çantalarındaki içeriğin üçte birini çöpe atıyor.