canvade
Yeni Üye
Orjinal Pastane Adabı Un Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
Merhaba canlarım.Orijinal pastane tarzı un kurabiyesi!!Çayın, kahvenin yanında olsa olmazı ağızda eriyen nefis un kurabiyesi hemde 3 malzemeden!!Dün dm atmıştım tanım gelsin mi diye inanın msj yetişemdim.ilginiz için epeyce teşekkür ediyorum
Buyurun tarife geçelim
- 1 çorba kasesi vita yağı
- 1 çorba kasesi şeker (Pudra şekeri de olur)
- 2,5 çorba kasesi un
Merhaba canlarım.Orijinal pastane tarzı un kurabiyesi!!Çayın, kahvenin yanında olsa olmazı ağızda eriyen nefis un kurabiyesi hemde 3 malzemeden!!Dün dm atmıştım tanım gelsin mi diye inanın msj yetişemdim.ilginiz için epeyce teşekkür ediyorum

- Bir kaba şeker, yağı alalım beyazlaşana kadar çırpacak yahut mikserle çırpalım.
- Unu yavaş yavaş alıp yoğurmaya başlıyalım.
- Yaklaşık yarım saat hamuru yoğuracağız (hamur yoğurma makinası olanlar kullanabilir ben elimle yoğurmayı tercih ettim ) hanımlar ta ki hamur biçim alana kadar yoğrulacak.
- Cevizden az büyük modüller alıp biçim verelim bir tane fıstık ile süsleyelim.
- Sola kaldırıp 2 fotoğrafta gördüğünüz biçim ise portakal büyüklüğünde kesimler alın uzun çubuk yapın patates kesiciyle isteğiniz büyüklükte kesin.
- Tepsiye dizin 20 dkk buzdolabında bekletin.
- 150 c alt üst ızgara ayarında 25 dkk pişirin kızlar fırın ayarını siz daha âlâ bilirsiniz lütfen sık sık denetim edin hatta başından ayrılmayın beyaz pişmesi lazım.