Pastane Çubuk Krakeri (Kırık Krak)

canvade

Yeni Üye
Pastane Çubuk Krakeri (Kırık Krak) Tanımı İçin Gereçler

• 200 gram tereyağı
  • 175 ml su ( 2 çay bardağı su)
  • 5 gram instant maya (Yarım paket) ya da 10 gram yaş maya
  • 20 gram şeker (2 yemek kaşığı)
  • 12 gram tuz ( 1 tatlı kaşığı)
  • 500 gram un (4 su bardağı )
Üzerleri İçin

• 1 yumurta beyazı
  • Susam
  • Çörek otu yahut isteğe bağlı rende kaşar
  • Haşhaş
  • Çekirdek
Pastane Çubuk Krakeri (Kırık Krak) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Su, maya ve şekeri bir kaba alalım bir iki dakika mayanın etkinleşmesini bekledikten daha sonra kalan gereçleri ek edip pürüzsüz bir hamur yoğuralım.
  2. Hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparalım (Benim üzere tam ölçüleri seven biriyseniz, ankastre tepsiler için her beze 35-40 gram civarı olduğunda tam fırın uzunluğunda oluyor krakerlerimiz)
  3. Her bezeye elimizle yuvarlayıp fotoğraftaki üzere form verip üzerlerini streç sinemayla kapatıp 15 dakika mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan bezelerimize çubuk biçimi vererek yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim. Üzerlerine yumurta beyazı sürüp istediğimiz materyalle süsleyelim, ben bu sefer susam ve çörek otu kullandım, çekirdek de hayli yakışıyor.
  5. Fırını 40-50 derece ısıtıp kapatıyoruz ve tepsileri 15 dakika fırında mayalandırıyoruz, daha sonrasında 180 derece fırında var ise fanlı ayarda pişiriyoruz.
  6. Benim fırınımda kızarmaları yarım saati buldu. Beyaz kalmasınlar kızarmalarını bekleyelim. Ben yanmamaları fakat güzelce kızarmaları için son on dakika kala daima denetim ediyorum.
  7. Bu ölçülerle ben 26 beze elde ettim. Piştikten daha sonrada ikiye bölüyorum yani toplamda 52 tane kraker elde etmiş oluyoruz.