canvade
Yeni Üye
Pastane Çubuk Krakeri (Kırık Krak) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 200 gram tereyağı
- 175 ml su ( 2 çay bardağı su)
- 5 gram instant maya (Yarım paket) ya da 10 gram yaş maya
- 20 gram şeker (2 yemek kaşığı)
- 12 gram tuz ( 1 tatlı kaşığı)
- 500 gram un (4 su bardağı )
- 1 yumurta beyazı
- Susam
- Çörek otu yahut isteğe bağlı rende kaşar
- Haşhaş
- Çekirdek
Not EkleTanımı Yazdır
- Su, maya ve şekeri bir kaba alalım bir iki dakika mayanın etkinleşmesini bekledikten daha sonra kalan gereçleri ek edip pürüzsüz bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparalım (Benim üzere tam ölçüleri seven biriyseniz, ankastre tepsiler için her beze 35-40 gram civarı olduğunda tam fırın uzunluğunda oluyor krakerlerimiz)
- Her bezeye elimizle yuvarlayıp fotoğraftaki üzere form verip üzerlerini streç sinemayla kapatıp 15 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan bezelerimize çubuk biçimi vererek yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim. Üzerlerine yumurta beyazı sürüp istediğimiz materyalle süsleyelim, ben bu sefer susam ve çörek otu kullandım, çekirdek de hayli yakışıyor.
- Fırını 40-50 derece ısıtıp kapatıyoruz ve tepsileri 15 dakika fırında mayalandırıyoruz, daha sonrasında 180 derece fırında var ise fanlı ayarda pişiriyoruz.
- Benim fırınımda kızarmaları yarım saati buldu. Beyaz kalmasınlar kızarmalarını bekleyelim. Ben yanmamaları fakat güzelce kızarmaları için son on dakika kala daima denetim ediyorum.
- Bu ölçülerle ben 26 beze elde ettim. Piştikten daha sonrada ikiye bölüyorum yani toplamda 52 tane kraker elde etmiş oluyoruz.