Pastane Kurabiyesi Tuzlu Kurabiye Biçimli Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır

canvade

Yeni Üye
Pastane Kurabiyesi Tuzlu Kurabiye Halli Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Tanımı İçin Gereçler

• 125 gram margarin(tereyağıda kullanabilirsiniz oda ısısında yumuşamış)
  • Yarım çay bardağı soğuk su (50ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ(50 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı( akını kullanmayacağız)
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 3 tatlı kaşığı dolu dolu şeker (tatlı olur diye korkmayın malzemeyi tam uygulayın tuzu dengeliyor)
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( epey yavaşça tepeli)
  • 5 çay bardağı un (toplam 500ml)
  • Susam
  • Çörek otu
Pastane Kurabiyesi Tuzlu Kurabiye Biçimli Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle un hariç materyallerin hepsini kaba döküp kaşıkla karıştırın.
  2. Unu ölçülü koyun birebir anda koymayın. Yavaş yavaş ekleyin kaşıkla karıştırıp elle yoğurarak kıvam verin. Hamur yumuşak kıvamlı olacak fazlaca kolay hal alıyor.
  3. sonrasındasında ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp istediğiniz üzere hal verin ben fotoğraftakiler üzere yaptım.
  4. Öncelikle ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimle evvel uzun şerit olacak biçimde yuvarlayarak tezgahta uzattım ve sonrasındasındada uçlarından kapattim farklı farklı biçim ortasında başkalarını simit üzere sirkülasyon daha bir sürü farklı hal verilebilir
  5. sonrasındasında yağlı kağıt serili tepsiye biçim verdiğiniz hamurları dizin.
  6. daha sonra üzerine yumurta sarısı ve fazlaca az sıvı yağ karıştırıp bir fırça yardımı ile sürün. (isterseniz yumurta yerine fazlaca az pekmez ve suyu karıştırıpta sürebilirsiniz)
  7. ondan sonrasında susam ile süsleyin.
  8. Evvelce ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye gönderin. Benim fırınım süratli pişiriyor siz denetimli pişirin.
  9. Kurabiyeler soğuduktan daha sonra servise hazır hepinize afiyet olsun hepinizin de ellerine sıhhat şimdiden. Bayatlamayan bir lezzet. Konuklarınız için hoş bir aparatif. ????????
    ☕
    ????.
Pastane Kurabiyesi Tuzlu Kurabiye Formlu Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı