canvade
Yeni Üye
Portakallı Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Merhaba arkadaşlar ????????????.
Çay saatlerinizi taçlandıracak bir #kurabiye tanımıyla geldim. Heleki kakaoyu sevenler çabucak kaydetip en yakın vakitte denesinler. Birde ben üzere portakal seviyorsanız ikisinin ahengine bayılacaksınız ???????????? meskenin heryerini misss üzere portakal kokusu sarıyor. Mevsim itibariyle portakal yoksa da kullanmaya bilirsiniz.
Şayet tanımımı beğenip kaydettiyseniz profilimdeki linke tıklayarak instgamdan takip ederseniz fazlaca sevinirim ????????.
- 150 gr yumuşak tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Benmari tarzı eritilmiş çikolata
Merhaba arkadaşlar ????????????.
Çay saatlerinizi taçlandıracak bir #kurabiye tanımıyla geldim. Heleki kakaoyu sevenler çabucak kaydetip en yakın vakitte denesinler. Birde ben üzere portakal seviyorsanız ikisinin ahengine bayılacaksınız ???????????? meskenin heryerini misss üzere portakal kokusu sarıyor. Mevsim itibariyle portakal yoksa da kullanmaya bilirsiniz.
Şayet tanımımı beğenip kaydettiyseniz profilimdeki linke tıklayarak instgamdan takip ederseniz fazlaca sevinirim ????????.
- Tereyağ, portakal suyunu ve sıvı yağını bir kaba koyup güzelce elimizle karıştıralım.
- Üzerine un hariç tüm materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Azar azar un eği yapıp yumuşak bir hamur elde edelim.
- Elinize küçük modüller alıp yuvarlayıp şişe kapağıyla biçim verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında 170 derecede denetimli bir biçimde pişirilir.
- Soğuduktan daha sonra beyaz çikolata benmari yöntemi eritip üzerine dökülür.
- Ben portakallı çikolata kullandım yoksa da epey kıymetli değil. Öylede servis yapabilirsiniz. Her haliyle hoş oluyor. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.