Rus Kurabiyesi Pryanik Görüntülü

canvade

Yeni Üye
Rus Kurabiyesi Pryanik Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

• 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı (Beyazını bir kenara ayıralım)
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı (silme) karbonat
Karbonatı etkinleştirmek için

• 1-2 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 4-5 adet ezilmiş kuru karanfil
  • var ise kakule de eklenebilir
  • Hepsi karıştıktan daha sonra 4 su bardağı un toplamda 6 su bardağı un kullandım yani
Grazül için

• 2 adet yumurta beyazı
  • 1 pinçik tuz
  • 2 su bardağı pudra şekeri
Rus Kurabiyesi Pryanik Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Süt kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır.
  2. Öncelikle 2 su bardağı un ve 2 su bardağı toz şeker karıştırma kabına alınır ve sıcak süt ile karıştırılır.
  3. Ilıyınca yumurta sarısı,kakao,baharatlar, kabartma tozu ve limon suyu ile faal ettiğimiz karbonat eklenir. Bu karışıma kalan 4 su bardağı un denetimli biçimde eklenir. Yapışkan bir hamur elde edilir.
  4. Hamur yavaşça unlanarak ince olmayacak biçimde tezgahta açılır.
  5. Bardakla yahut kesme aparatı ile kesilir.
  6. Üzerindeki fazla un fırça ile çırpılır ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirilir.
  8. Grazül için;2 yumurta beyazı bir pinçik tuz ile hafifçeçe çırpılır. Pudra şekeri yavaşça eklenir. Mereng üzere değil akışkan beyaz yavaşça köpüklü bir sıvı karışım elde edilir.
  9. Kurabiyeler büsbütün soğuduğunda grazüle bulanır.
  10. yine tepsiye dizilir.
  11. Kapalı fırının kalan ısısında yahut açıkta yüzeyleri kurumaya bırakılır. Fırında yüzeyi daha çabuk kuruyor.
  12. Uzun mühlet bayatlamayan kurabiyeler yüzeyleri kuruduktan daha sonra servise hazır.Biraz uğraştırıcı ancak sonuç sahiden eksiksiz.
Not; kurabiyeyi tekraren denedim. Grazül etabında meseleler hayatıştım. İstediğim kararı alamadım. Orjinalinde yumurta beyazı ve pudra şekeri miksersiz karıştırıyor. Ama ben mikser ile yaptığımda daha güzel sonuç elde ettim. Deneyecekseniz grazül için mutlaka bu tekniği denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun ????

Rus Kurabiyesi Pryanik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı