Rusya’nın Meşhur Pryanik Kurabiye Tanımı Görüntülü

canvade

Yeni Üye
Rusya’nın Meşhur Pryanik Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

• 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 2-2,5 su bardağı un (1 bardağını birinci vakit içinderda şeker ve süt ile karıştırıyorum)
  • 50 gram kakao (3 tepeleme yemek kaşığı)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik karbonat
Glarüz için:

• 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( kıvamı sürülebilir akmayan kıvamda olacak az gelirse daha fazla pudra şekeri ekleyebilirsiniz)
  • 1-2 damla limon suyu
Rusya’nın Meşhur Pryanik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Karıştırma kabına sıcak süt ve 1 su bardağı unu ekleyin karıştırın. bu türlü 5 dakika bekleyin.
  2. Sıvı yağ, yumurta sarısı, kakao, vanilya, kabartma tozu, tuz, karbonat ve unu ek edip spatulayla yahut elinizle karıştırın.
  3. Yumuşak ele yapışan bir hamur olacak un eklemeyin.
  4. Tezgahı çokça unlayıp hamuru tezgaha alın. Hamuru unlayın ve 2 santim kalınlığında açın.
  5. Çay bardağı ile form verin.
  6. Tepsiye dizin. 175 derecelik fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin. Kürdanla test edebilirsiniz.
  7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  8. Bu ortada glarüz için bir kaseye yumurta akı, pudra şekeri ve limon suyunu alın karıştırın.
  9. Pudra şekeri az gelirse ekleyebilirsiniz.
  10. Glarüzü soğuyan kurabiyelere bulayıp yağlı kağıda alin ve üzerinin donmasını bekleyin.
  11. daha sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.Bu ve daha fazla görüntülü tarifler için youtube ????yemek lütfen???? kanalıma bekliyorum. Takip edip takviye olursanız fazlaca sevinirim.
Rusya’nın Meşhur Pryanik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı