canvade
Yeni Üye
Rusya’nın Meşhur Pryanik Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak süt
- 2-2,5 su bardağı un (1 bardağını birinci vakit içinderda şeker ve süt ile karıştırıyorum)
- 50 gram kakao (3 tepeleme yemek kaşığı)
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik karbonat
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı pudra şekeri ( kıvamı sürülebilir akmayan kıvamda olacak az gelirse daha fazla pudra şekeri ekleyebilirsiniz)
- 1-2 damla limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına sıcak süt ve 1 su bardağı unu ekleyin karıştırın. bu türlü 5 dakika bekleyin.
- Sıvı yağ, yumurta sarısı, kakao, vanilya, kabartma tozu, tuz, karbonat ve unu ek edip spatulayla yahut elinizle karıştırın.
- Yumuşak ele yapışan bir hamur olacak un eklemeyin.
- Tezgahı çokça unlayıp hamuru tezgaha alın. Hamuru unlayın ve 2 santim kalınlığında açın.
- Çay bardağı ile form verin.
- Tepsiye dizin. 175 derecelik fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin. Kürdanla test edebilirsiniz.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Bu ortada glarüz için bir kaseye yumurta akı, pudra şekeri ve limon suyunu alın karıştırın.
- Pudra şekeri az gelirse ekleyebilirsiniz.
- Glarüzü soğuyan kurabiyelere bulayıp yağlı kağıda alin ve üzerinin donmasını bekleyin.
- daha sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.Bu ve daha fazla görüntülü tarifler için youtube ????yemek lütfen???? kanalıma bekliyorum. Takip edip takviye olursanız fazlaca sevinirim.